SF inviterer til dialogmøde om Østbanens fremtid

Torsdag 14. november 2019 kl. 10:20

SF inviterer til dialogmøde om Østbanens fremtid
Anne Valentina Berthelsen kommer til dialogmøde om Østbanen

Østbanen: SF-Faxe inviterer til dialogmøde med folketingsmedlem og trafikordfører Anne Valentina Berthelsen mandag den 25. november kl. 18.30 på Rolloskolen i Faxe.

Der vil være oplæg af Anne Valentina Berthelsen om infrastrukturen på Østsjælland generelt og Østbanen i særdeleshed.

Anne har allerede drøftet Østbanens problemer og fremtid med Transportminister Benny Engelbrecht (A) og hans embedsmænd, men kampen for at redde Østbanen er langt fra slut.

- Vi opfordrer på det kraftigste til, at borgere der bruger og er afhængige af god offentlig transport, på Østsjælland, møder op og deltager i dialogen, siger Stig Herold Nielsen fra SF-Faxe, og fortsætter:

- Anne har brug for jeres erfaringer, problemstillinger og gode forslag for, at blive klædt bedst muligt på inden de næste møder med ministeren.

Lokalbanerne er livsnerven i provinsen og situationen er alvorlig. Østbanen er i forfald. Skinnerne trænger til at blive skiftet, der tages sæder ud af togene, hastigheden nedsættes etc., lyder det fra SF.

Danske regioner har for længst oplyst om, at der mangler penge til vedligeholdelse. Det drejer sig om 105 mill kroner om året frem til 2026.

- Vi har ikke brug for, at der sker yderligere forringelser af den kollektive transport, tværtimod vil det være fuldstændig håbløst, at forestille sig, hvis endnu flere bilister bliver lukket ud på vejene.

- I Faxe har vi en vision om, at man istedet forlænger S-togene til Faxe Ladeplads. Det vil være guld værd, ikke blot for Øst- men for hele Sydsjælland og det vil tage en stor del af trykket af på motorvejene til og fra København, slutter Stig Herold Nielsen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.