De brølende tyvere...

Tirsdag 12. november 2019 kl. 08:54

De brølende tyvere...
Haslev: Det bliver nok svært at sidde helt stille i Haslev Kirke mandag den 25. november kl. 19,30 når Ensemble Storstrøm spiller musik fra „de brølende tyvere”.

Faxe Kommunes eget „husorkester” spiller musik af Milhaud, Martinûs, Ole Buck og Honneger. Af sidstnævnte den fantastiske „Pacific 2.3.1.” hvor musikken illustrerer et damplokomotiv.

Det var dengang lige efter 1. verdenskrig, hvor kunst og musik, ligesom den omgivende verden, var under voldsom forandring.

Det er Faxe Kunst- og Musikforening, der arrangerer koncerten. Formanden Hans Krarup, Haslev kirkes gamle organist, fortæller, at der samtidig med musikken vises malerier fra 20’erne på kirkens skærme bl.a. af Chagall.

Det har voldt lidt problemer, da rettighederne til at vise malerierne skal købes på forhånd hos et firma i Frankrig via forhandlere i København. „Vi arbejder stadig på sagen”, fortæller Hans Krarup, som dog er optimistisk og regner med, at tilladelsen når at komme inden koncerten.

Man kan købe billetter ved indgangen fra kl. 19, eller på forhånd på adressen www.faxekunstogmusik.dk - og der serveres en forfriskning i pausen i glashuset.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.