Kan film spille en rolle i klimadebatten?

Mandag 11. november 2019 kl. 09:22

Kan film spille en rolle i klimadebatten?
Jørgen Bruhn
Vindbyholt: Jørgen Bruhn holder foredrag i Leif Hasles Hus søndag den 17. november.

Det går op for flere og flere, at vi lever i økokrisens tid. Naturvidenskabsfolk har råbt vagt i gevær i årtier, aktivister har gjort opmærksom på det næsten lige så længe, og nu er det så også blevet til et politisk spørgsmål på højeste niveau.

Folketingsvalget i 2019 blev ligefrem kaldt et klimavalg, og selv Dansk Folkeparti har for nylig udset en nøgleperson til at blive klima- og energiordfører.

Kunsten og litteraturen har i en årrække taget stilling til og har forsøgt at skabe billeder af økokrisens årsager og mulige konsekvenser. I en række foredrag på Vindbyholtgård har forfattere og kunstnere diskuteret disse spørgsmål, vist deres værker og læst op af deres bøger. Nu er tiden kommet til filmmediet.

Professor i Film og Litteratur ved Linnéuniversitet og formand for Forfatteren Leif Hasles Fond vil holde et foredrag om filmen i den økologiske krises tid. Med udgangspunkt i eksempler på både populære blockbusters og mere eksperimenterende film vil Jørgen Bruhn forsøge at besvare følgende spørgsmål:

Hvordan har filmmediet svaret på udfordringen fra naturvidenskaben? Kan film spille en politisk rolle i forbindelse med den økologiske krise? Og hvad er egentlig en god økofilm?

Gratis kaffe/te samt kage fra Madsynergi.

Leif Hasles Hus, Vindbyholtvej 8, Vindbyholt, 4640 Faxe søndag den 17. november Kl. 15.00 til 17.00.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.