Budgettet vidner om et byråd der vokser med opgaven

Torsdag 17. oktober 2019 kl. 09:57

Budgettet vidner om et byråd der vokser med opgaven
Indlæg af:
Majbritt Egelund Rasmussen
Formand for Radikale Venstre i Faxe Kommune
Teestrup Bygade 27, 4690 Haslev


2020-budgettet for Faxe Kommune er nu faldet på plads. I modsætning til sidste år er det endda med det bredest mulige flertal bag - nemlig alle byrådets partier.

Det er meget glædeligt. Tillykke til os alle. Det er vigtigt for vores demokratiske følelse af at blive hørt og have medbestemmelse, at det er samlet byråd, der står bag budgetaftalen. Det brede forlig viser vilje og evne i byrådet - det viser et byråd, der vokser med opgaven og tager sit ansvar alvorligt. Ingen kan få alt, men alle kan få lidt. Godt arbejde.

Budgettet vidner om fokus på at hjælpe nogle af dem med allermest brug for støtte i vores kommune. Det glæder mig meget. 16 mio kr. til Fælles om forebyggelse, der skal hjælpe børn, unge og familier med en tidlig indsats, bakker jeg fuldt ud op om. Det er radikalt hjerteblod at have fokus på tidlige indsatser, tænke langsigtet og udover valgperioder.

Det økonomiske indsprøjtning, som sidste år blev givet til at forbedre normeringerne i vores daginstitutioner, fastholdes. Det er dog ikke givet med det, men jeg anerkender fuldt ud, at det økonomiske puslespil er svært at få til at gå op.

Og sandelig om ikke mine bønner er blevet hørt. Der er blevet plads til et § 17, stk. 4-udvalg, hvor politikere, borgere og erhvervslivet sammen skal arbejde med FN’s verdensmål. Det er jo helt fantastisk. Kan sløret mon løftes i forhold til, hvilke tanker man har gjort sig med § 17, stk. 4-udvalget i forhold til formål, fokus og valg af medlemmer, så det sikres, at der arbejdes målrettet?

Budgettet viser overordnet set, at vi her i Faxe Kommune tager ansvar for vores fælles fremtid og holder hånden under dem, der har allermest brug for støtte. Jeg glæder mig til at se resultaterne af de mange gode initiativer, som dette års budgetforhandlinger har ført med sig.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.