Hul i hovedet...

Onsdag 16. oktober 2019 kl. 14:27

Hul i hovedet...
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2,
4654 Hylleholt sogn


Ganske vist hændte det i Køge, men i morgen kunne det ske her i Hylleholt til udelt glæde for bedemanden, der tjener det daglige brød på andres død. I Køge som i Hylleholt sidder århusianerne i teknik og miljø nemlig på deres dovne hænder, mens gader og fortove fyldes med huller.

I Køge snublede en bedaget herre over en elendig brolægning, med fliser, der ikke kendte forskel på lodret og vandret og derfor foretrak noget midt imellem. Han faldt for både bedemand og statskasse så heldigt, at han døde af det og dermed mindskede ældrebyrden.

Før vi ser os om, vil noget tilsvarende indtræffe her i Hylleholt, hvor fortove og mangt en gade er fulde af huller. Nogle huller skyldes vist frost og slid, mens andre opstod i forbindelse med indlægning af det såkaldte fibernet. Disse fiberhuller er glimrende faldgruber for rollatoren, barnevognen, blokerer vejen for en kørestol og er ofte forsynet med kanter, der gør dem til fremragende snubletråde for en lettere distræt idiot, som ikke forventer at fødderne må sættes nøjagtigt så varsomt på fortovet som på skovens naturskabte stier.

Allerede i august var Fibernettet færdigt, forstået som kabler til glade TV og computerbrugere. Her to måneder senere mangler der stadig dækasfalt rigtigt mange steder. I sidste uge mødte jeg nogle flinke asfaltmænd her på Søvej, som beklagede, at de havde haft så forbistret travlt, men jeg skulle endelig hilse diverse rollatordamer, undskylde samt love bod og bedring på deres vegne.


Tryl de rare asfaltfolk tilbage..

Nu ser det ud til, at de rare mænd er borte som dug for solen. Gid århusianerne i teknik og miljø kunne trylle dem tilbage og samtidig selv komme ud med skovl, spand, og dække alle de andre huller, som burde have været ordnet tilbage i min mormors tid.

Nu kan århusianerne i teknik og miljø naturligvis pege jamrende fingre ad molboerne i byrådet, der har brugt alle pengene på prestigeprojekter ved Kanten i Faxe, på tåbelige badebroer her i Hylleholt, badebroer der lokker utallige een dags turister til at drøne rundt, forurene og skræmme cyklisterne op på fortovet her i Hylleholt og det bare for at fryde sig over det dundyne bløde sand, som er harvet op af en brutal bulldozer, der umuliggør en gåture langs stranden og dermed tvinger mig ud på de livsfarlige fortove.

Af samme grund er de tre dronningeskibe ved Gefion også spildte penge på Ballelars, thi den del af os, der husker Boebergs skibsbyggereventyr tør ikke gå derhen af angst for at falde i et af de mange huller.

Nej lad os får et frit Hylleholt og lade staten varetage de tunge omkostningskrævende opgaver med skoler, plejehjem og den slags, mens vi genetablerer et lokalt sogneråd besat af mennesker, som færdes her i Hylleholt i egen hverdag og spar os så for de selvfede molboer ovre i Haslev.

Dog må jeg slutte med en advarsel til alle de unge mænd, der løber til blomsterbutikken på hjørnet af Faxevej og Hovedgaden. Du kan meget vel ende med et voldsomt hul i pandebrasken eller smadrede tænder fremfor buketten til din hjertenskær, thi netop her vipper en flise, der ligesom kollegaen i Køge er blevet træt af det vandrette.

Dermed har den blottet en høj kant. Meget strategisk står der en fin bænk og snubler du så baldrer du panden i bænken og skulle du ikke ramme bænken, så er der heldigvis en smuk granitkant, finasieret af tandlægeforeningen, som hungrer efter dine tænder, så unge mand, træd varsomt, thi kvindens begær, er livsfarlig for os mænd..

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.