Alle partier står bag Faxe Kommunes budget

Mandag 14. oktober 2019 kl. 15:39

Alle partier står bag Faxe Kommunes budget
Alle partier i Faxe byråd er blevet enige om næste års budget. Bagerst fra venstre er det Henrik Friis (F), Michael Rosendahl (V), Eli Jacobi Nielsen (O), Michael Christensen (C), Knud Erik Hansen (A). Forrest er det Nadia Bruun Thurø (Ø), borgmester Ole Vive (V), Mikkel Dam (I) og René Tuekær (L)

Der er onsdag den 9. oktober 2019 indgået forlig om budget 2020-2023 i Faxe Kommune.

Bag aftalen om budget 2020-2023 står samtlige politiske grupper i Faxe Byråd:

Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, Borgerlisten, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Et budget med styrket indsats for de socialt udsatte børn, unge og familier, samt sikring af fremtidens kommunale service.

Et budget med god sammenhæng mellem velfærdsudgifter til den øgede tilvækst i befolkningen og klare politiske prioriteringer er resultatet af forhandlingerne om budget 2020-2023 i Faxe Kommune.

- Det er et godt og solidt budget, som vi kan være stolte af. Et budget som på flere punkter udvikler servicen og fastholder den allerede gode service der gives i Faxe Kommune. Jeg glæder mig over, at det lykkedes os, at blive enige på tværs af alle partier i byrådet, siger borgmester Ole Vive.

- Vi står nu med en styrkelse af blandt andet de specialiserede områder der gennem en massiv investering på årligt 16 mio. kr. får et løft. Opretholdelse af indsatserne på ældreområdet, med værdighed i fokus, samt sikring af normeringerne på dagtilbudsområdet nu og i fremtiden. Vi fjerner et gebyr og dermed en lettelse af byrderne for den enkelte borger, siger borgmester Ole Vive og tilføjer:

- Med denne aftale fastholder vi den nuværende service til mange flere borgere nu og i fremtiden. Det er afgørende, at befolkningsstigningen ikke finansieres via et lavere serviceniveau til vores nuværende borgere, derfor er de enkelte områders budgetter også tilrettet efter befolkningsudviklingen.

Budget 2020 byder desuden på et fornuftigt anlægsniveau, med fokus på foreningslivet og infrastrukturen i hele kommunen. Der sikres investeringer i erhvervs- og boligudvikling, der kan gavne og understøtte eksisterende og nye virksomheder i kommunen.

Med budget 2020 er der aftalt opprioriteringer for samlet set 23,7 millioner kroner. Samtidig er der aftalt reduktioner for 13,4 mio. kr. og effektiviseringer for 16,5 millioner kroner. Det samlede budget er i balance i 2020.

Med budget 2020 sættes fokus på:

- At styrke og understøtte de udsatte børn, unge og familier i kommunen.

- At fastholde normeringen i vores dagsinstitutioner også i fremtiden.

- At sikre en værdig og helhedsorienteret service til vores ældre borgere nu og i fremtiden.

- At der afsættes midler til renovering af belægninger på cykelstier og fortove i hele kommunen.

- At der kan etableres en ny hal i Dalby og renovering af eksisterende idrætsfaciliteter i hele kommunen.

- At der sikres midler til infrastrukturinvesteringer ved skoler og institutioner samt trafik knudepunkter.

- At der kan ske udvidelse af daginstitutionen "Småfolket" i Haslev.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.