Ur-opførsel af den nye Faxe-march

Mandag 14. oktober 2019 kl. 10:01

Ur-opførsel af den nye Faxe-march
Faxe Blæserne under ledelse af dirigent Miguel Vandborg

Søndag i sidste uge blev den nye Faxe March ur-opført på Rønnede Kro som led i Faxe Blæsernes efterårskoncert.

Faxe-Marchen er skrevet for nyligt af David M.A.P. Palmquist, dirigent i Den kongelige Livgarden og er tilegnet Mindeværdig, som bl.a. Rønnede Kro er en del af.

- Marchen er skrevet specielt til os. Der er endda skrevet en stemme for saxofon ind, for netop det instrument har vi også med - selvom det ikke er vanligt i et brassband, fortæller Bodil Kristensen fra Faxe Blæserne.

- Hvis man lytter godt efter, kan man finde flere musikalske citater her fra egnen, fotæller Bodil Kristensen videre.

- Der er bl.a. et gammelt kendingssignal fra rytteriet - og her er der tænkt på vores byvåben med Rimfaxe og Skinfaxe. Man kan også finde lidt af Faxe Bryggeri-reklamen og lidt brudstykker af Kai Norman Andersens Gøngemarch.

Ledige pladser hos blæserne
Faxe Blæserne øver hver onsdag aften fra klokken 19.15 til 21.30 i Brifrost på Rolloskolen. Og der er plads til flere musikere på alle pladser.

- Det er selvfølgelig en fordel, hvis du kan spille i forvejen; kender dit instrument og kan noder, men vi tilbyder også undervisning, siger Bodil Kristensen.

Faxe Blæserne er det ene ben i Faxe Musik, en sammenslutning af Faxe Garden og Faxe Blæserne.

Året igennem kan Faxe Blæserne høres f.eks. til Foreningernes Dag og til juletræstænding på Vinkældertorvet i Faxe.

- Vi plejer også at holde en forårskoncert, men i år blev det så til en efterårskoncert i stedet. Vi er rigtigt glade for det samarbejde, vi har fået etableret med Rønnede Kro. Vi kan ikke ønske os smukkere rammer til musikken, siger Bodil Kristensen.

Var man så heldig at opleve Faxe Blæserne til Foreningernes dag i Haslev i begyndelsen af september, så ved man, at repertoiret strækker sig både vidt og bredt.

- Vi spiller snart sagt alle genrer, også filmmusik og popmusik, fortæller Bodil Kristensen.

Har man lyst til at spille med, så er det bare at finde orkesterets kontakt-information på facebooksiden Faxe Musik.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.