Bustur til Faxes smukke kulturmiljøer

Mandag 30. september 2019 kl. 10:24

Bustur til Faxes smukke kulturmiljøer
Turen går bl.a. til Vemmetofte Kloster

Kom med på bustur til Faxes smukke kulturmiljøer på Arkitekturens Dag den 7. oktober.

Faxe Kommune og Østsjællands museum vil gerne invitere på en bustur rundt til et udvalg af udpegede kulturmiljøer i vores kommune. Bussen kører fra Stationspladsen i Haslev kl. 15.00.

Årets tema på Arkitekturens Dag er kulturmiljøer og deres værdier og betydning. Faxe Kommune har netop fået 39 kulturmiljøer gennemgået af Arkitektskolen i Aarhus, som et led i et stort forskningsprojekt. Forskningsprojektet, der er støttet af Realdania har til formål at screene Danmarks kulturmiljøer i samarbejde med kommuner og museer.

Du kan tilmelde dig på plan2@faxekommune.dk. Pladserne tildeles efter først til mølleprincippet, da der er plads til maksimalt 50 personer i bussen. Sidste mulighed for tilmelding er den 4. oktober kl 10.00.

Det kan du opleve
Turen starter i Haslev. Undervejs vil vi fortælle om nogle af de kulturmiljøer vi passerer på ruten, fortæller Camilla Stenholt Dencker fra Faxe Kommune.

Første stop er Heerings Likørhaller i Dalby. Her kommer man ind at se hallerne og hører historien om Heerings storhedstid som leverandør af kirsebærvin til hele verden. Derefter besøger man Thomas Priiskorn der driver Mjødgård, som er et lille bryggeri der har slået sig ned i en af hallerne. Udover en lille smagsprøve, vil han fortælle om hvorfor han driver sin virksomhed netop her.

Bagefter kører bussen til Vemmetofte Kloster, hvor direktør og skovrider Leif Madsen vil vise rundt og fortælle om klosterets historie og om hvordan det er at anvende de historiske bygninger på en moderne og vedkommende måde, så klosteret kan bestå for eftertiden.

Turen slutter i Haslev kl. 18.30 i byrådssalen på Søndergade 12. Her vil man kort fortælle om Haslev, som er en enestående stationsby i dansk sammenhæng. Bagefter er der en sodavand til de tørstige og mulighed en snak om turen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.