Kongsted Autoværksted fylder 50 år

Onsdag 25. september 2019 kl. 07:33

Kongsted Autoværksted fylder 50 år
Disse fire kan du møde hos Kongsted Autoværksted. Fra venstre Robert Green, Klaus Eriksen, Susanne Eriksen og Bernt Eriksen

Fredag den 4. oktober er en ganske særlig dag for familien Eriksen. Det er dagen hvor de fejrer Kongsted Autoværksteds 50 års jubilæum - sammen med alle andre.

De inviterer nemlig alle kunder, forretningsforbindelser og andre der vil fejre dagen med dem, til reception i Kongsted Forsamlingshus fredag den 4. oktober mellem kl. 13 og 16, hvor der bydes på lidt at spise og drikke.

Det var Niels Eriksen der startede Kongsted Autoværksted tilbage i 1969. Han overtog bygningerne på Møllevej 42 og samtidig flyttede han, og hans kone, ind i huset ved siden af.

Der gik ikke så mange år før pladsen i værkstedet blev for trang, hvorfor der blev bygget til på bagsiden af værkstedet, hvorved værkstedet blev omkring 200 kvadratmeter større.

På pladsen foran værkstedet var der oprindeligt en benzintank, men den blev nedlagt i begyndelsen af 1990’erne, hvor en statslig pulje, gjorde det muligt for ejere af tankstationer, at nedlægge disse og fjerne eventuel forurening på statens og branchens regning.

Niels Eriksens søn, Klaus, kom i lære i Kongsted Autoværksted og fortsatte her efter endt uddannelse, og i 2010 blev far og søn enige om at dele ejerskabet 50/50% mellem sig, og siden 2013 har Klaus været eneejer.

Også tredje generation arbejder på Kongsted Autoværksted. Bernt, som er søn af Susanne og Klaus, er ansat som mekaniker, men om han på et tidspunkt vil overtage virksomheden, er ikke noget man diskuterer.

- Han skal gøre hvad han vil. Jeg vil i hvert fald ikke presse ham til noget som helst, siger Klaus, der dog synes det er hyggeligt, at de arbejder samme sted.

Og for at fuldende det, så arbejder Klaus’ kone, Susanne, også i Kongsted Autoværksted. Det er dog ikke biler hun roder med, men regnskaber, og kun et par dage om ugen. Resten af tiden arbejder hun hos Conveyor Technique i Næstved. Også på det administrative plan.

Mange lærlinge

Ofte hører man opråb fra diverse regeringer og uddannelsessteder, at virksomhederne er for tilbageholdne med at tage lærlinge.

Men sådan et opråb behøver de ikke sende i retning af Kongsted, for Kongsted Autoværksted har altid haft lærlinge. 14 er det blevet til gennem årene, og når uddannelsen tager fire år, så har der i gennemsnit været mere end en lærling pr. år.

Og det må været et godt værksted at være i lære på, for der er kommet mange dygtige mekanikere ud af det - og seneste lærling vandt endda den lokale del af skills og kom dermed med i konkurrencen om at blive Danmarks bedste mekanikerlærling.

Kongsted Autoværksted servicerer og reparerer alle bilmærker - gamle såvel som nye der fortsat har fabriksgaranti.

Værkstedet er ikke med i nogen kæde, idet Klaus Eriksen ønsker at stå helt frit, og benytte de leverandører som han finder bedst, men helt afvise at han en dag går med i en kæde, vil han dog ikke.

Du kan læse mere om Kongsted Autoværksted på hjemmesiden kongstedauto.dk - en iøvrigt flot og brugervenlig hjemmeside, hvorfra man også kan bestille tid til service og reparation.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.