Viking blev igen danske mestre i 10 km. roning

Tirsdag 27. august 2019 kl. 14:27

Viking blev igen danske mestre i 10 km. roning
Det vindende Vikinghold er (fra venstre og i blåt) Jørgen Zangenberg, Uffe Dyhr, René Hansen og Ib Bruhn. Øvrige på billedet er fra Nyborg og Humlebæk

Faxe Ladeplads: Opskriften for Roklubben Viking i 10 km. 1. division var klar. Løbet skulle vindes for at holdet skulle genvinde Danmarksmesterskabet.

Det blev som ventet et tæt opgør. Viking hev den nødvendige sejr hjem, men var kun 12 sekunder foran Nyborg, der igen var 48 sekunder foran Humlebæk. I det samlede klassement sluttede de tre klubber også i nævnte rækkefølge.

Roklubben Viking kan altså igen kalde sig Danmarksmestre. I lørdagens heat roede Jørgen Zangenberg, René Hansen og Ib Bruun, men med i nogle af de øvrige regattaer har Uffe Dyhr roet.

2. division
I 10 km. 2. division deltog Viking også. Denne gang med Dorte Zangenberg, Uffe Dyhr og Peter Hansen. Holdet var efter to sejre i København og Præstø favoritter, men måtte tage til takke med bronzemedaljerne denne dag.

Det skete efter hård kamp med Nakskov og Vikings tyske venskabsklub fra Berlin. I denne klasse kåres der ikke en samlet vinder.

25 kilometer
I 25 km. hører Viking egentlig til i åben mix klassen, men Viking har sammen med Humlebæk valgt at stille op i mændenes klasse for at få én velfungerende klasse i stedet for to små klasser.

Det har derfor mere været en kamp mod netop Humlebæk om at opnå den bedste placering. Denne gang var Humlebæk bedst med en fjerdeplads, men med Viking lige efter. Samlet sluttede de to klubber også på disse pladser. Suveræn vinder på 25 km blev Kalundborg Roklub.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.