Ivan Lilleng ønsker at træde ud af byrådet

Fredag 12. juli 2019 kl. 13:33

Ivan Lilleng ønsker at træde ud af byrådet
Ivan Lilleng ønsker at træde ud af byrådeet

Faxe Kommune: Ved udgangen af juli måned stopper Ivan Lilleng som byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Faxe Byråd, meddeler de Konservative i en pressemeddelelse.

Men da det jo er byrådet Ivan Lilleng ønsker at træde ud af, kan det tidligst ske ved byrådsmødet den 22. august - og kun hvis et flertal i byrådet, giver ham lov til at udtræde.

At sidde i byrådet er borgerligt ombud, så er man først valgt, kan man ikke bare træde ud. I Kommunalvalgloven står der:

„Kommunalbestyrelsen skal efter anmodning fra den valgte meddele fritagelse for valget, såfremt den valgte på grund af sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for valget.”

Hvis byrådet giver tilladelse til at Ivan Lilleng udtræder af byrådet, overtages pladsen af Michael Christensen. Han har været vikar for Ivan Lilleng det seneste halve år, fordi Ivan lilleng var konstitueret som direktør i Faxe Forsyning.

- Vi i bestyrelsen har haft sat stor pris på Ivans lokalpolitiske arbejde, og ikke mindst det gode samarbejde, vi har haft med Ivan, udtaler formand Lars Huge. Vi har gennem tiderne haft nogle gode og spændende drøftelser med Ivan, hvor vi har vendt og drejet forskellige politiske sager.

- Schlüter udtalte engang, „at han ikke var så konservativ, at det gjorde noget”. Det udsagn passer vist også godt på Ivan, fortsætter Lars Huge. Ivan har altid været i stand til at se tingene fra flere sider, og kunnet give og tage, når der skulle forhandles og findes en løsning.

- At være konservativ betyder, at man tænker i generationer og sætter familien højt. De værdier prøver jeg at efterleve ved at give den politiske stafet videre til næste generation i god tid inden næste kommunevalg, så kan jeg bruge mere tid på familien, og alle de mange andre ting, som interesser mig, udtaler Ivan Lilleng.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.