Kafferisteri er åbnet i Hesede Hovedgård

Tirsdag 16. juli 2019 kl. 09:44

Kafferisteri er åbnet i Hesede Hovedgård
Maria Laug Eriksson i gang med at riste kaffe

Kafferisteri er åbnet i Hesede Hovedgård
KaffeLaug Nielstrup tilbyder mange forskellie slags kaffe - og tilbehør
Hesede Hovedgård: Hvis man tager til Hesede Hovedgård, vil man kunne mærke en dejlig duft af nyristet kaffe - for her har Maria Laug Eriksson åbnet „KaffeLaug Nielstrup”.

For halvandet år siden flyttede indehaveren, sammen med mand og to børn, til Nielstrup fra Norge. I norge har Maria arbejdet på kafferisterier i mange år, og havde egentlig tænkt sig at lave et kafferisteri på privatadressen.

Men her var der ikke plads, hvorfor hun talte med Gisselfeld, om muligheden for at lave et kafferisteri på selve Gisselfeld. Det kunne dog ikke lade sig gøre, men Gisselfeld foreslog så Hesede Hovedgård. Og sådan blev det. Nu ligger KaffeLaug Nielstrup, i ladebygningen lige ved siden af Veras Verden.

Det dufter herligt af kaffe når man træder ind af døren, og Maria Laug Eriksson er klar til at fortælle om de mange forskellige kaffer man kan købe hos hende - og det er med kaffe som ed god vin. Der er stor forskel på smagen.

Hendes kaffe kommer fra otte forskellige lande - fra hele verden. Hun har valgt små familiedrevne kaffeplantager, der ikke bruger gift i produktionen.

Kaffebønnerne kommer til KaffeLaug Nielstrup i store sække, og så rister Maria bønnerne, lige nøjagtis som de skal ristes afhængig af hvor de kommer fra.

En stor og avanceret, kafferistemaskine, er noget af det første man ser, når man kommer ind i butikken - og Maria fortæller meget gerne om hvordan maskinen fungerer.

Og så fortæller hun meget gerne om de mange forskellige kaffer man kan købe - i små og store poser. Poser der er lavet så de bevarer kaffens aroma bedst muligt.
Ud over selve kaffen kan man købe kaffemaskiner og kaffekander, og hvad dder ellers er brug for, hvis man for alvor går op i at lave kaffen på den bedst tænkelige måde - men selvfølgelig kan man også bruge den helt almindelige kaffemaskine man har stående hjemme i køkkenet.

Foruden slag af kaffe i butikken på Hesede Hovedgård slæger Maria kaffe til restauranter og butikker. Man kan blandt andet købe hendes kaffe i SuperBrugsen i Dalby og i frederiks Villa.

Der er ikke tale om billig kaffe. Kvalitet koster, selv om man sagtens kan finde meget dyrere kaffe, end den man kan købe i KaffeLaug Nielstrup.

Maria Laug Eriksson er i kafferisteriet stort set alle dage, men den officielle åbningstid er torsdag til søndag fra kl 11 til 16.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.