Dannebrog faldt med regnen

Tirsdag 18. juni 2019 kl. 15:20

Dannebrog faldt med regnen
Dannebrog havnede i de rette hænder

Karise: Valdemarsdag den 15. juni blev Dannebrogs 800 år fejret i stor stil rundt i landet.

I Karise havde man sammensat et flot og spændende program, der både bød på taler, fanemarch, helstegt pattegris, middelalder-boder og riddere i fuld udrustning. Dagen skulle afsluttes af en levendegørelse af slaget ved Lyndanisse, hvor Dannebrog endnu en gang skulle dale ned fra himlen.

Desværre satte det voldsomme regnvejr en dæmper på festlighederne, og Aversi Faldskærmsklub, der skulle stå for nedkastningen af Dannebrog, måtte aflyse.

- Det er rigtig ærgerligt, at det har regnet så meget i dag. Det har jo betydet, at der ikke kom så mange besøgende i formiddag, som vi havde håbet på, fortalte Henning Christensen fra Kulturgruppen Fru Marthe, der sammen med Danmarkssamfundet Stevns, De danske Forsvarsbrødre Karise/Spjellerup og Karise Håndværker- og Borgerforening stod bag arrangementet.

- Vi havde håbet på, at folk ville være med til at danse kædedanse, eller at nogle unge knægte ville være med til at „slås”. Men der har simpelhen været alt for få mennesker,fortsatte Henning Christensen.

Heldigvis klarede vejret op ud på eftermiddagen, og pludselig dukkede folk alligevel op på pladsen.

Da det afgørende slag mellem danskerne og esterne skulle stå, var der publikum nok. Og selvom Dannebrog ikke ligefrem kom dalende ned fra himlen endte det alligevel i hænderne på danskerne.

Se flere billeder fra dagen under BILLEDSERIER


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.