Pandekager på hollandsk

Tirsdag 17. juli 2012 kl. 14:11

Pandekager på hollandsk
En „dansk“ pandekage er klar til syltetøj, is eller sukker, mens den „hollandske“ bugner af lækker Mozzarella,løg, tomat, krydderurter og pesto.

En pandekage på dansk og en på hollandsk er meget forskellige. Både i smag og i vægtfylde. Hos Café Hans i Karise kan man få den „ægte vare“, hollandske pandekager med alskens slags topping.

Danskere bruger jo mest pandekager som dessert med is eller syltetøj, - og jo, det kan Hans van Dam også servere, men de hollandske kan ikke rulle som man plejer at gøre det her til lands.
- Der er simpelthen for meget guf på en hollandsk pandekage til at man kan rulle den. Her må man spise den som en pizza, med kniv og gaffel, mener Hans van Dam.
Og manden har ret. Ikke bare er garneringen lukullisk, men en hollandsk pandekage kan være et helt måltid.
Da avisens udsendte var forbi Café Hans, havde han netop premiere på en „ny“ slags topping.
Hans har nemlig tit besøg af unge udlændinge, der bruger et par uger på stedet, før de rejser videre.
Denne dag var det Janelle Montaberto, fra Australien, men med tydelige italienske rødder.
Hun fandt på at gøre en almindelig sandwich til en pandekage a la Janelle, med mozzarella, pesto, tomater, løg mm. Så det hedder den nu på kortet.
En himmerigsmundfuld, og med en velduft der spredte sig fra det lillebitte serveringslokale ud til en ventende familie fra St. Heddinge.
De fik flere forskellige slags topping på, mens de to yngste, sagtens kunne nøjes med en pandekage med to store klumper is på.
- Der er stort set ingen grænser for hvad man kan sammnsætte på en „dutch Pancake“, siger Hans van Dam.
Selv vegetarer og veganere har han tænkt på i sit udvalg. Glukosefrit majsmel eller kikærtemel kan bruges i stedet for den traditionelle pandekagedej.
- De er specielt gode med et lille drys karry på, mener han.
Mens der blev guffet højt belagte pandekager kom folk forbi på cykel eller i bil, og lige netop denne dag, var det helt rart at kunne trække indenfor i køkkenvarmen, når Vor Herre satte fuld fart på en bygebruser.
Kaffe, the ogforskellige slags is blev langet over disken, mens duften fra den næste pandefuld kildrede duftesansen.
For hver eneste pandekage steges først når den er bestilt. Ikke noget med forbagte eller færdigtfabrikerede pandekager.
Og som en lille demonstration af den „store“ forskel på en dansk og en hollandsk normalpandekage kunne man jo se, at den hollandske næsten rækker ud over tallerkenkanten. Fem centimeter foran en „dansker“.
van

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.