Mød Anne-Cathrine Riebnitzsky på Haslev Bibliotek

Søndag 10. februar 2019 kl. 15:11

Mød Anne-Cathrine Riebnitzsky på Haslev Bibliotek
Anne-Cathrine Riebnitzsky kommer til Haslev

Forfatterbesøg: Mandag den 18. februar kl. 19 byder Faxe Kommunes Biblioteker på forfatterforedrag på Haslev Bibliotek.

Denne gang er det forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, der lægger vejen forbi.

Hun er lige nu aktuel med romanen „Smaragdsliberen”, og det er da netop også denne roman, hun vil fortælle om ved foredraget. „Smaragdsliberen” har fået meget flotte anmeldelser, og handler om den jødiske smaragdsliber Pierre Levy, der falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet.

Ingenting er som det var, men Pierre genoptager at spille skak med sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef, og går i gang med det, som skal blive hans livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd.

Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv. Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemarier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.

Smaragdsliberen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

Du kan købe billetter på forhånd på www.faxebibliotek.dk

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.