Café Ådalen fejrede det første år på Faxe Sundhedscenter

Torsdag 2. august 2018 kl. 09:53

Café Ådalen fejrede det første år på Faxe Sundhedscenter
1. august var det et år siden, at Karisefonden overtog driften af Café Ådalen.

Dette blev markeret med et kaffe- og lagkagearrangement, som var velbesøgt både af aktører fra Sundhedscenteret, men også af lokale borgere, brugere af Sundhedscenteret og samarbejdspartnere, som havde trodset hedebølgen og lagt vejen forbi caféen.

Mad og Måltidskonsulent i Karisefonden Laila Nedergaard Frederiksen fortæller, at det har været et fantastisk første år på Sundhedscenteret. Der er blevet taget rigtig godt imod deres tilbud og medarbejdere i caféen som Karisefonden driver som socialøkonomisk virksomhed.

Caféen har to fuldtidsansatte medarbejdere: daglig leder Susanne Heinsmann og assistent Vivi Nielsen. Derudover er der lige nu ansat fire unge mennesker med særlige læringsforudsætninger.

- Vi arbejder på at få 2-3 unge mere ansat på særlige vilkår her i løbet af sensommeren, siger Laila Nedergaard Frederiksen, og fortsætter:

- Vi er gået ind i det her fordi vi gerne vil bidrage til lokalsamfundet og samtidig skabe værdifuld beskæftigelse til vores unge. Samtidig er det vigtigt for os, at caféen bliver et aktiv for brugere af Sundhedscenteret og for de aktører, som hører til her i huset.

Laila Nedergaard Frederiksen tilføjer, at alle er velkomne i Caféen. Man behøver ikke være bruger af Sundhedscenteret for at handle i Caféen. Så bor du i lokalområdet og kunne tænke dig lækker mad og drikke så kig forbi.

Cafeen har åbent mandag til fredag imellem kl. 8-15. Og de tilbyder også take-away.

Caféen har meget mødeforplejning, da Sundhedscenteret i foråret har udvidet med flere nye mødelokaler. Her afholdes mange kurser og møder, som man leverer forplejning til.

Caféen er også leveringsdygtig i mad ud af huset. Så hvis du skal holde fest og gerne vil slippe for at lave maden selv eller hvis man blot har lyst til lækkert smørrebrød eller gode sandwich eller for den sags skyld dagens ret så kom forbi og få en brochure eller en snak med Susanne eller Vivi.

Caféen har økologisk spisemærke i bronze. Bronzemærket tydeliggør, at 62% af det samlede indkøb er økologisk.

Cafe Ådalen vægter sundhed, minimering af madspild og økologi meget højt. Susanne som er daglig leder af Caféen har udover en kostfaglig baggrund også fornylig taget en Foodcoordinator-uddannelse på Hotel og Restaurationskolen og har opnået konkrete kompetencer til at løse madspildsudfordringer.

- Det har betydet, at vi stort set ingen madspild har i caféen. Vivi som er assistent i caféen skal i gang med samme uddannelse til september, da det er noget vi virkelig brænder for. Vi sætter en stor ære i, at være med til at passe på vores miljø og eks. bruge alt lige fra grønt og frugtskræller i vores madlavning, oplyser Laila Nedergaard Frederiksen.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.