Lysreklamesøjle - trykker varmen eller?

Onsdag 1. august 2018 kl. 14:55

Lysreklamesøjle - trykker varmen eller?
Foto: Kenneth M. Nielsen
Indlæg af:
Niels Larsen
Lindersvoldvej 4,
Lindersvold

Når en forening ønsker at reklamere for et arrangement i det offentlige rum, skal man i god tid ansøge kommunen om tilladelse til at opsætte plakater og lignende.

Det foregår på en ikke så ligetil måde (i hvert fald første gang det prøves) via „Virk.dk” og „Råden over vej”. Der udstedes en tilladelse med en lang liste over restriktioner.

Skiltning må ikke foretages i det åbne land, kun indenfor by­skiltene. Når vi f.eks. holder sommermarked i Roholte ville det være rart at kunne reklamere ved indfaldsvejene, som ikke nødvendigvis er indenfor byskiltene.

Nu har Faxe Kommune (virker det til) opsat et stort lysreklameskilt på Rønnedevej i det åbne land, før man når til den berømte rundkørsel, når man kommer fra Rønnede. Skal det være erstatning for udsmykning af rundkørslen? Jeg ser hellere nogle blomster med et træ på toppen.

Spørgsmål: Er det varmen, der har spillet de bestemmende myndigheder et puds, eller er der ikke lige ret for loven?

Foreninger må kun reklamere for et arrangement 14 dage før det finder sted. Lysreklameskiltet ligner noget der skal stå til evig tid.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.