Enhedslisten har valgt Folketingskandidat

Mandag 16. juli 2018 kl. 13:59

Enhedslisten har valgt Folketingskandidat
Sejer Folke, nr. to fra venstre, er Enhedslistens Folketingskandidat i Faxe-kredsen

Enhedslisten i Faxe-kredsen: Med tre mulige kandidater var der for første gang nogensinde tale om et kampvalg i de to partiforeninger Faxe og Stevns.

Det blev Sejer Folke der fik flest stemmer. og dermed valgt som kredsens Folketingskandidat.

Sejer har været kontaktperson for Enhedslistens Stevnsafdeling, siden den blev stiftet i 2012.

Han er netop stoppet som kontaktperson for at kunne koncentrere sig om kommunalbestyrelsesarbejde i Stevns Kommune, hvor han er kommet ind som vikar for Gitte Christensen.

Sejer har boet i Hellested på Stevns siden 1990, men har også haft en særlig tilknytning til Haslev gennem en årrække, hvor han var forstander for Haslev Produktionsskole.

Sejer henviste i sit valgoplæg til den amerikanske præsidentkandidat - Bernie Sanders - og sagde bl.a.:

- Det vigtigste arbejde for os er ikke at få flere mandater til Enhedslisten i Folketinget. Det vigtigste er at skabe en bevægelse ud over det ganske land, først og fremmest blandt sosu’er, sygeplejersker, specialarbejdere m.fl. Altså blandt alle dem, som bliver presset helt urimeligt med nedslidende arbejde og personalenedskæringer, alt imens flokkevis af konsulenter beder dem om at tage jahatten på.

Da Brinkman kom og sagde „stå fast”, og „sig nej”, og forkvinden for Dansk Psykologforening introducerede begrebet „konkurrencestatens fodsoldater”, så gav det chokreaktioner over det ganske land.

Mange følte det, som da den lille dreng i Kejserens nye Klæder råbte: „Jamen, han har jo ikke tøj på!”

- Jeg tror på, at der er en meget stor underliggende harme og modstand imod den neoliberale og individualistiske afmontering af velfærden i Danmark, siger Sejer Folke. Det er den underliggende harme vi skal bruge valgkampen til at udløse.”

- En anden vigtig sag er miljø-, energi- og klimaområdet. Også her fører vi en stædig kamp for - regionalt, nationalt og internationalt - at finde og igangsætte de bedste, mest bæredygtige og langsigtede løsninger for os og vores klode, siger Folketingskandidaten.

- Vi ser frem til den fælles Rød/Grønne valgkamp, hvor du vil have mulighed for at møde Sejer Folke, når vi kommer rundt med campingvognen i de to kommuner, ligesom han naturligvis også stiller op til både debatter og interviews, lyder det slutteligt fra Enhedslisten.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.