6.c går til filmen

Torsdag 28. juni 2018 kl. 15:18

6.c går til filmen
Filmoptagelser i 6. c

6.c går til filmen
De tre børneskuespillere der spiller med i filmen.
Der har været filmfolk på Vibengskolen de sidste par uger. Her har 6.c været med i en kortfilm som statister og med enkelte replikker. Filmen er en dilemmafilm, der handler om hvordan den fremmedfjendske tone i samfundet påvirker børn.


- Det har været sjovt at være med til indspilningerne, lyder det fra næsten alle i 6.c efter at de har været statister i dilemmafilmen.

- Det var sjovt at prøve det. Nogle gange skulle en scene tages om 8 gange, fortæller Mike fra 6. c.

Amalie fortæller, at det ind i mellem var svært at lade være med at grine. Især da der pludselig var en telefon der ringede, som ikke var den der skulle have ringet i filmen. Amalie havde en lille rolle, så derfor synes hun det var ekstra sjovt.

I dilemmafilmen møder vi to danske drenge der går i klasse sammen. En dreng af anden etnisk herkomst end dansk, kommer til byen og skal gå i deres klasse...

Filmen handler om, hvordan den fremmedfjendske tone i samfundet påvirker børn.

Inspirationen til filmen kommer bl.a. fra »sagen fra Ry«, hvor en dreng af anden etnisk herkomst blev mobbet, og sat ild til af nogle klassekammerater. På trods af handlingens alvorlighed, blev det efterfølgende kaldt ”drengestreger”.

Filmens handling er dog slet ikke så alvorlig, men stiller spørgsmålstegn ved hvor hurtigt vi sætter hinanden i bås, og hvor meget det påvirker børnene.

- Børn bliver påvirket af den holdning, der ofte bliver gengivet i medierne som ”dem og os” og den konflikt det skaber.

- Personligt synes jeg, at vi har en helt forfærdelig tone i samfundet hvad det angår, fortæller instruktør Michael Schmidt Olsen, som også er ophavsmand til ideen bag filmen.

Michael er selv gift med en kvinde af indisk oprindelse, og hun har haft svært ved at finde job på grund af sit efternavn.

- Så er det svært at føle sig velkommen. Det er jo racebetonet forskelsbehandling!, fortæller Michael.

Klasselærer for 6.c Jeanne Nielsen fortæller: - I klassen kommer vi tit ind på noget om terror. Vi skal tale om det, men det er vigtigt, at det ikke bliver en frygt. Men man skal passe på ikke at skære alle muslimer over en kam og se mere nuanceret på det. Der jo mange flere der ikke er terrorister, end der er terrorister.

Om grunden til at netop Vibeengskolen og Haslev blev valgt til optagelserne fortæller producer Anja Ladekjær:
- Jeg havde drømmen om en rød skole som baggrund. De fleste andre skoler er i mursten, så netop Vibeengskolen passede godt til min idé. Og så ligger skolen jo smukt med grøn skov omkring, og himlen var blå, så det bliver lækkert visuelt. Da det meste af handlingen foregår på skolen, gav det mening at flytte hele produktionen til Haslev.

Filmen er beregnet til undervisningsbrug i folkeskolen og kommer på elevernes materialeplatform sammen med undervisningsmateriale.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.