Massakren på Skoleengen- sæson 2

Tirsdag 19. juni 2018 kl. 12:28

Massakren på Skoleengen- sæson 2
Indsendt af: Lone Stæhr, Nygade 14, 4690 Haslev

Sidste år i september skrev jeg et læserbrev om, hvordan kommunen bruger tid og penge på at skamfere grøftekanterne rundt om skoleengen. Jeg cykler hver dag på skolestien bag Grønddalsparken og videre langs med Bråbyvej.

I mandags blomstrede græsser og blomster så smukt hele vejen. I mandags var jeg endda så heldig, at jeg kunne finde sommerfuglelarver af Nældens Takvinge, som jeg kunne tage med til min klasse på Vibeengskolen. De er nemlig nemme at passe, fordi de kun skal fodres med brændenælder. Hvis vi er heldige, kan vi følge deres forvandling og se dem blive til sommerfugle inden ferien.

I morges på vej til skole, måtte jeg desværre konstatere, at kommunens ansatte ved Vej og Park igen havde brugt borgernes penge i form af arbejdsløn og benzin, til at ødelægge vores flora og fauna hele vejen langs skolestien. Græs og blomsterflor var totalt raseret. Larver, der kunne blive til sommerfugle, var væk og deres livsvilkår ødelagt af ubetænksom vanetænkning.

Jeg skulle egentlig også have lavet undersøgelser om biodiversitet (naturens mangfoldighed) i den vilde natur. Det skulle være et projekt i forbindelse med vores »Grønne Flag«. Men det er ikke længere en mulighed, fordi alle planterne er væk.
»Følelsen af Faxe« handler i dag om manglende omsorg for vores fælles gratis glæder og naturens mangfoldighed. I morges var jeg rasende. Mangel på insekter er et fælles globalt problem. - I skrivende stund er jeg bare ked af, at vi aldrig lærer af vores fejl.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.