Så er der igen Beethoven på Vemmetofte Kloster

Torsdag 7. juni 2018 kl. 15:25

Så er der igen Beethoven på Vemmetofte Kloster
David Lau Magnussen

Så er der igen Beethoven på Vemmetofte Kloster
Eugenia Ottaviano
Violinsonate nr. 9 og 10: I august sidste år startede Vemmetofte Kloster på et projekt med Beethovens 10 violinsonater over tre aftener.

Tilhørerne har foreløbigt fået en stor oplevelse af de otte første af disse. Onsdag den 13. juni kommer de to sidste.

Det er David Lau Magnussen, der i en periode var organist i klosterkirken, der spiller sammen med den fremragende italienske violinist, Eugenia Ottaviano.

Eugenia kommer nu igen til Danmark, og onsdag den 13. juni spiller duoen de måske to bedste af violinsonaterne, de meget lange nr. 9 og 10. Det foregår som hidtil i Fruerstuen på klosteret.

Beethovens 10 violinsonater blev skrevet over det meste af hans liv og afspejler til fulde den musikalske udvikling, som den store komponist gennemgik. Sonaterne er således også en rejse i Beethovens musikalske udvikling. Musikerne fortæller om de to sonater, der altså afspejler den modne Beethoven.

Duoen med Eugenia Ottaviano på violin og David Lau Magnussen på Fruerstuens flygel blev dannet ved en festival i Irland i 2016 og har specialiseret sig i klassiske værker.

Eugenia Ottaviano er født i Terni i Italien og begyndte at spille violin som 7-årig. Hun har studeret i Cremona, Köln og Düsseldorf og afsluttet med topkarakterer. Udover at spille i flere orkestre, underviser hun selv.

David Lau Magnussen er uddannet som pianist fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har studeret i Wien og London. Han har indspillet flere cd’er, foruden talløse optrædener verden over. David har bl.a. indspillet en cd med Carl Nielsen på Vemmetofte Klosters flygel og orgel.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Koncerten starter kl. 19.30.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.