Salmefest

Onsdag 6. juni 2018 kl. 10:55

Salmefest
En af årets helt store musikalske begivenheder i Haslev Kirke er den årligt tilbagevendende salmefestival. I år finder den sted tirsdag den 12. juni kl. 19.00.

Denne gang medvirker digterne Lisbeth Smedegaard Andersen, Niels Johansen, Hans Anker Jørgensen, Inge Hertz Aarestrup, Holger Lissner, Iben Krogsdal, Leif Rasmussen, Jens Simonsen og Haslevs egen poet Arne A. Medvirkende komponister er i år Bo Gunge, Erik Sommer, Willy Egmose, Hans Dammeyer, Jesper Gottlieb, Birgitte Buur, Klaus Brinch og Caroline Borello Lerche.

Ni digtere og otte komponister fortæller om deres nyeste tekster og melodier. Sidste år sang publikum 21 helt nye sange på 21 helt nye melodier. Man tror ikke, det kan lade sig gøre. Men det kan det i Haslev! Midtvejs i programmet er der et glas i Glashuset. Betty Arendt synger for. Komponisterne sidder selv ved flyglet. Og Peter Arendt lægger akkorder på fra orglet. Hele arrangementet varer et par timer.

Nogle af sangene er mindre end daggamle, så at få så meget musik på plads på så kort tid kan man godt kalde for salme-kamikaze. Det er en begivenhed, som trækker interesserede fra hele Sjælland til Haslev. For som et par sagde i fjor: Vi bliver simpelthen høje af nye salmer!

Dette arrangement er en del af Haslev Kirkes fine samarbejde med Galleri Emmaus.

Så selvom der er gratis adgang, må man gerne medbringe en gave til Emmaus!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.