798 gange nej til boliger

Mandag 4. juni 2018 kl. 14:45

798 gange nej til boliger
798 gange nej til boliger
Der står 795 på forsiden, men tre underskrifter mere sneg sig ind. Ole Vive takkede for engagementet. Foto: Cecilie Hänsch
Protest: Der skal ikke bygges boliger ved Håndværkerhøjskolen, hvis det står til de knap 800, der har skrevet under på en protest, der blev afleveret til borgmesteren i sidste uge.

Der lå lige tre mere her i morges, fortæller William Markussen.

Han er tidligere rektor på Håndværkerhøjskolen og i dag engageret fortaler for, at alle planer om at omdanne Håndværkerhøjskolen på Skolegade til boligområde skrottes. Helst med det samme.

- Det er jo diskussionen om hønen og ægget, når der fra EUCs side argumenteres med, at der ikke længere er nogen elever i Has­lev. Nej, det er da klart, når alle uddannelserne - flere end 20 - er blevet flyttet, konstaterer William Markussen.

Sammen med Jørgen Hansen og Erling Hugger Jakobsen var han tirsdag formiddag på visit hos borgmester Ole Vive (V) for at overrække protest-underskrifterne.

- Hvis du tæller efter i materialet, så vil du se at næsten alle ejendomme i Skolegade, Bredgade, Højskolevej og Troelstrupvej har skrevet under mod planerne, tilføjer William Markussen.

Han ser flere problemer med EUCs ønsker om at sælge jord og bygninger for i stedet at lade andre bygge boliger i området:

- Dels åbner det for en domino-effekt, hvor naboinstitutionerne naturligt også vil ønske at sælge jord og tjene penge. Det ødelægger den unikke skolepark.

- Dels ser jeg det som en fallit-erklæring hvis der kommer en lokalplan med mulighed for boliger -for så kommer der aldrig uddannelse dér igen, tilføjer William Markussen.

- Lokalerne og værkstederne er oplagte til den FGU, der er ved at blive forhandlet på plads, der kunne oprettes en fri fagskole, der kunne etableres en håndværksrettet efterskole. Mulighederne er mange, tilføjer Jørgen Hansen.

Og oveni ærgrelsen over, at EUC har valgt at fjerne erhvervsuddannelserne fra Haslev, så ligger frygten for, at Faxe Byråd bare »ser på« mens andre vælger, hvilken vej udviklingen skal gå.

- Det er jo her, jeg håber, I politikere tør tænke større tanker. Tør sige nej til EUC og i stedet invitere andre uddannelser ind. Og så lægge jeres egne planer for, hvor der skal ske by-udvikling i stedet for at danse efter andres pibe, siger Jørgen Hansen.

Tekst&foto: Cecilie Hänsch

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.