En dag med flygtningebørn

Mandag 4. juni 2018 kl. 13:53

En dag med flygtningebørn
En dag med flygtningebørn
Rotary havde lørdag den 26. maj inviteret ca. 50 børn fra flygtningefamilier på en oplevelses tur til Camp Adventure.

Det var Rotary klubberne fra Køge, St. Heddinge, Hårlev-Karise, Faxe og Haslev som var gået sammen om dette projekt. Derfor var der også børn med fra Køge, Stevns og Faxe Kommune. Det var både drenge og piger, mellem 8 og 15 år. Frivilliggruppen og Røde kors med flere havde været med til at kontakte og invitere børnene.
Rotary International er en verdensomspændende organisation bestående Rotary klubber med ca. 11.700 medlemmer i 272 klubber

Pengene til arrangementet var indkommet ved et lotteri på et fællesmøde 9. oktober i Køge Golfklub. Foredragsholderen på dette møde var Andreas Kamm, som på dette tidspunkt var Generalsekretær i Dansk Flygtninge Hjælp. Her fortalte han om det store arbejde der bliver gjort i hele verden. Derfor skulle pengene på en eller anden måde også bruges til flygtninge. Beløbet der blev indsamlet blev forøget ved tilskud fra Rotarys Hjælpefond og District Grant.

Alle ankom til Camp Adventure lørdag morgen kl. 9.30. Først fik børnene en grundig instruktion af tålmodige instruktører på Camp Adventure, inden de blev sluppet løs.
De havde en dejlig lørdag i skoven og fik prøvet nogle grænser af, i de forskellige tovbaner mellem træerne. Nogle mere modige end andre men mange blev hurtig fortrolig med sikkerhedsudstyret og banerne. Rotarianere fra de tre kommuner stod for transporten og var behjælpelige i skoven.

- Camp Adventure er et rigtigt godt sted til sådan et arrangement og så gør det ikke noget at vejret er så fint som det var i lørdags, siger Jørgen Larsen, som er præsident for Haslev Rotary Klub.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.