Prioriterer byrådet kvaliteten i vores skoler?

Fredag 18. maj 2018 kl. 09:21

Prioriterer byrådet kvaliteten i vores skoler?
Indlæg af:
Sean Littlewood
Bestyrelsesmedlem, Radikale Venstre i Faxe Kommune
Præstøvej 38, Faxe


BDO har foretaget en kortlægning af økonomi og aktivitet i de enheder, der hører under Center for Børn og Læring; dvs. skoler, SFO’er, specialskoler, daginstitutioner og dagpleje. Hovedformålet er at nedbringe udgifter og omkostninger. Anbefalingerne i rapporten kan - hvis de vedtages - få vidtrækkende konsekvenser for bl.a. lærere og pædagoger i Faxe Kommune og for kvaliteten i bl.a. vores skoler. Hvis rapporten indeholder ambitioner for kvalitetsudvikling, er de for os i Radikale Venstre svære at få øje på.

Vi spørger derfor, hvilke politiske prioriteringer som byrådsmedlemmerne - og særligt formand for Børn & Læringsudvalget, Mikkel Dam, - går ind i de kommende budgetforhandlinger med. Det mener vi, at både lærere, pædagoger, elever og forældre har krav på at vide - især nu, hvor der er forlydender om, at nogle af anbefalingerne allerede er ved at blive implementeret - FØR de er politisk besluttet. Lærerne og pædagogerne skal naturligvis gå på sommerferie med ro i maven.

Rapporten anbefaler blandt andet at øge antallet af lærernes undervisningstimer fra 760 til 820 pr. år. Flere af disse timer skal sandsynligvis gå til almenundervisning, idet kun en mindre andel kan bruges til at dække den understøttende undervisning. Vi får ikke bedre kvalitet i vores skoler ved at sætte antallet af lærernes undervisningstimer op. Kvalitet får man bl.a. ved at give lærerne bedre mulighed for forberedelse og fordybelse.

BDO anbefaler, at pædagogerne fjernes fra den understøttende undervisning, som de varetager i dag. Hvor er der kvalitetsforbedringer i det? Det har vi i Radikale Venstre svært ved at se. Vi mener, at pædagogerne har en vigtig rolle i at skabe trivsel og grundlag for undervisning og læring.

At lade besparelser gå forud for kvalitet skaber ikke Danmarks bedste folkeskoler – for hverken elever eller ansatte. Radikale Venstre har som mål, at Faxe Kommune skal sikre høj kvalitet og trivsel blandt både børn og ansatte. Hvad er byrådets mål?

BDO’s rapport har yderligere anbefalinger vedrørende dagtilbud, SFO og specialundervisning. Rapporten findes på politikerweb.faxekommune.dk. Læs den, og kræv en holdningstilkendegivelse af vores politikere!


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.