Håndlavet nordisk folkemusik

Onsdag 16. maj 2018 kl. 12:03

Håndlavet nordisk folkemusik
Lægger man vejen forbi Edelesminde Musikforening søndag den 10. juni kl. 15, vil man kunne opleve stalden fyldt med livlig og lyrisk nordisk folkemusik, fremført af Floating Sofa Quartet.


Edelsminde Musikforening, som ligger tæt ved Gisselfelds smukke skove, præsenterer i juni kvartetten Floating Sofa Quartet. Kvartetten er dannet af unge musikere fra Danmark, Finland og Sverige, og består af Clara Tesch (DK) violin, Leija Lautamaja (FI) harmonika og trædeorgel, Malte Zeberg (SE) kontrabas og Mads Kjøller-Henningsen (DK) træ-tværfløjte og svensk sækkepibe.

Kvartettens repertoire afspejler på smukkeste vis respekten for den nordiske folkemusiks traditioner og på samme tid gøres traditionen nutidig. De fire medlemmer bidrager alle med nye kompositioner, og på den måde formår de at tilføre folkemusikken fornyelse og vitalitet, der rækker ind i fremtiden.

Floating Sofa Quartet har turneret i Belgien, Danmark, Finland, Sverige, Tyskland og Østrig og har allerede været nomineret til Danish Music Awards 3 gange.

En anmelder i Finland gav udtryk for sin begejstring på følgende måde:
”Det føles som FSQ lever gennem deres instrumenter. Musikerne fortolker musikken så følsomt, stærkt og nærværende, at man får lyst til at græde, grine og synge, lige meget om de spiller en polka eller en ballade”.

Kom til Edelesminde, Nielstrupvej 2A, 4690 Haslev og hør om anmelderen har ret!

Der tages entre og billetter kan købes gennem Billetto.dk eller på telefon 31 10 00 12.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.