Festlig indvielse på Waldemarsbo Efterskole - se video

Fredag 11. maj 2018 kl. 10:09

Festlig indvielse på Waldemarsbo Efterskole - se video
Fantastisk flot ny spisesal

Festlig indvielse på Waldemarsbo Efterskole - se video
Borgmester Ole Vive holdt tale og klippede den røde snor
Faxe Ladeplads: For lidt over et år siden tog man første spadestik til en større tilbygning til Waldemarsbo Efterskole - i onsdags var der festlig indvielse.

Den gamle spisesal er blevet revet ned og en ny stor og meget flot spisesal - og et helt nyt Hjerterim, som det kaldes, er blevet opført - og dertil kommer et nyt køkken, dog opført i det eksisterende køkken.

Forstander Tine Engell Kjøller lagde ved indvielsen ikke skjul på at det havde været en hård tid med byggerod og andre genvordigheder, men hun glædede sig også over resultatet. Om- og tilbygningen binder nemlig skolen flot sammen, ligesom der fra spisesalen er en smuk udsigt ud over den lille skov overfor efterskolen.

Borgmester Ole Vive holdt en lille tale, hvor han bl.a. sammenlignede det at gå på efterskole med det at aftjene sin værnepligt - for der er jo også sure pligter på en efterskole - som f.eks. at skulle klare opvasken.

Men den mest rammende sammenligning var nok nogle ord en kaptajn sagde da borgmesteren var ved militæret. Han sagde nemlig til rekrutterne at de ville finde ud af at de kan dobbelt så meget som de selv troede de kunne - og 10 gange så meget som deres mor troede de kunne.

Og troen på sig selv, det at vokse meget mere end man troede muligt, er noget af det man opnår på en efterskole.

Borgmester Ole Vive klippede herefter den røde snor, hvorefter Pede B. refererede hvad der var foregået til indvielsen - altså i form af improviseret rap - og det er han rigtig god til...

Men selv om der her var tale om et rappende referat, var dagen ikke slut. Køkkenet havde frembragt en masse lækkerier, og desuden var vinderen af den store bagedyst, Andrea Søllested, på besøg - og med sig havde hun nogle utroligt flotte kage.

Det var i øvrigt ikke første gang hun var på Waldemarsbo Efterskole. Hendes søn var nemlig elev på skolen sidste år.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft
Forstander Tine Engell Kjøller

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.