Pinsedag med fernisering og fejring af den globale Kirke

Onsdag 9. maj 2018 kl. 11:56

Pinsedag med fernisering og fejring af den globale Kirke
En del af disse billeder vil kunne ses ved ferniseringen.

Pinsedag med fernisering og fejring af den globale Kirke
Sikkerhedsmuren mellem Palæstina og Israel, som er en daglig frustration og hindring for palæstinensernes bevægelsesfrihed.
Når Haslev Kirke holder gudstjeneste pinsedag, søndag d. 20. maj kl. 10.30 vil der i forlængelse af gudstjenesten være fernisering i Glashuset af en ny fotoudstillingen.

Udstillingen tematiserer Haslev Kirkes venskab med den ortodokse kirke i Beit Sahour ved Bethlehem i Palæstina.

Gennem en årrække har Has­lev Kirke haft denne venskabsrelation, og der har været besøg begge veje. Senest besøgte Haslev Kirkes Ungdomskor Palæstina i februar 2016.

Billederne i den nye udstilling er alle taget af unge og voksne fra Haslev, der har været på besøg og netop oplevet Palæstina, den ortodokse kirke og palæstinensernes situation med egne øjne. Ved ferniseringen vil deltagere fra Ungdomskorets rejse fortælle om de personlige oplevelser, der hører til billederne, og til stede vil blandt andet også være Petre Stigsen, som er den kreative kraft bag udstillingen.

- Det har længe været et ønske at formidle mere om vores venskabsmenigheden, fortæller sognepræst Ole Bjerglund Thomsen, og fortsætter: - Da udstillingen viste sig at kunne blive færdig til pinse, stod det klart, at pinsedag var den helt oplagte lejlighed til at sætte fokus på venskabsmenigheden. Pinse er sommer. Pinse er lys og glæde. Pinse er også kirkens fejring af, at Guds ånd blev sendt til verden. Fra den første pinsedag begyndte de første kristne at fortælle om kristendommen på alle sprog for at budskabet skulle nå ud til hele verden. Derfor kaldes pinsedag også kirkens fødselsdag.

En markering af relationer til kristne andre steder i verden er dermed også oplagt på pinsedag, forklarer sognepræsten: - På pinsedag husker vi, at vi er en del af et fællesskab af kristne ud over hele kloden, kristne fra forskellige kirker, kristne med forskellige sprog, kultur og livssituation. Ja, pinse er mangfoldighedens fest, hvor vi glæder os over fællesskab på tværs af forskelligheder. Et tydeligt tegn på mangfoldighed er, at nogle kirker læser og synger på forskellige sprog netop pinsedag.

I Haslev Kirke vil en af teksterne denne søndag også blive læst på flere sprog, f.eks. arabisk, færøsk, tysk og måske endda jysk”.

Enhver er velkommen ved både fernisering og gudstjeneste, som vil blive festlig og farverig.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.