Nul alkohol sidste skoledag

Onsdag 9. maj 2018 kl. 10:08

Nul alkohol sidste skoledag
Nul alkohol sidste skoledag
Sidste skoledag for Faxe Kommunes 9. og 10. klasser bliver i år fejret med ekstra mange sjove aktiviteter - men uden alkohol.

Der er igen i år lagt op til en rigtig sjov fælles sidste skoledag for kommunens afgangsklasser. Men til forskel fra de forrige år sker det uden alkohol.

- Til gengæld giver vi den i år max gas med aktiviteter, mad og drikke, fortæller SSP konsulent Christina Hansen.

Sidste skoledag har eksisteret de sidste 18 år i Haslev, som et fælles arrangement for byens skoler. For ca 4 år siden blev det et fælles stort samlet arrangement for hele kommunens skoler, og det er stadig meget populært.

Arrangementet plejer at blive afholdt i Skolegade i Haslev, men i år rykker det store arrangement med 420 tilmeldte til boldbanerne bag Møllevangskolen i Rønnede - midt i kommunen.

Så i år bliver det hele lidt anderledes - og altså uden alkohol.

- Vi har været rundt på samtlige skoler for at præsentere det nye koncept uden alkohol, og det er generelt blevet rigtig godt modtaget. Vi har mødt meget få, der har spurgt til alkohol, fortæller SSP konsulenterne Christian Dose og Christina Hansen.

Sidste skoledag er en rigtig stor succes. De unge føler sig trygge og hygger sig på tværs af klasser, skoler og på tværs af kommunen.

Det at alle afgangsklasser er med gør, at eleverne har mulighed for at feste med venner og bekendte fra andre skoler, som de fx kender fra idrætsaktiviteter mv.

Funballz og snapchat
De unge starter med at kaste karameller osv på deres egen skole, og kl. 11.30 bliver de hentet i busser og kørt til Møllevangskolen. Her er der et væld af aktiviteter for dem på boldbanerne, de får gratis mad og drikke, så det eneste de skal have med sig denne eftermiddag er skiftetøj.

Kl. 16 bliver de kørt tilbage til deres skoler, og herefter er det forældrene, der tager over, og der arrangeres privatfester på årgangen eller på klassebasis.

- Det med at alkoholen udgår i det store arrangement er en tradition og en kultur, der skal ændres. Hvis vi lykkes med det, er vi den første kommunen jeg har hørt om, hvor det lykkes, fortæller SSP konsulent Christian Dose.

- Vi har kunnet se, at de unge har drukket mindre og mindre år for år. Vi har sløjfet alkoholen både pga kommunens alkoholpolitik, men også fordi vi tror på, at vi kan ændre det, fortæller Christina Hansen.

For at slippe fokus fra alkohol er der derfor arrangeret et væld af sjove aktiviteter, som bedst lader sig gøre uden alkohol. Der vil være forskellige konkurrencer, bl.a. tovtrækning, en oppustelig bande til fodbold, der er bordfodboldbane, rodeotyr, og gladiatorbane.

Man kan også prøve de sjove Funballz, som man kan være inde i, som vil være i et stort badebassin. Til slut er der selvfølgelig den store skumfest, som plejer at være et hit.

Som en sjov ekstra aktivitet er de unge selv kommet med det forslag, at der skal være snapchat på en storskærm. Så der er blevet udarbejdet et geofilter (som er en ramme i snapchat), hvor der kommer til at stå »Sidste skoledag i Faxe Kommune 2018«. Det er så meningen at de unge skal uploade billederne til Instagram, under et fælles hashtag, så man kan samle minderne fra sidste skoledag 2018.

Der er selvfølgelig også en scene med musik, som der plejer, og gratis mad og drikke til alle. Faxe Bryggeri har sponsoreret sodavand på dagen.

Når de unge ankommer til festlighederne ved Møllevangskolen, får de et armbånd på, så man kan se at de hører til. Følger de ikke anvisningerne, får de klippet deres armbånd.

Det nye koncept uden alkohol blev allerede meldt ud i starten af det nye år.

Arrangementet kommer til at koste lidt mere i år pga de mange aktiviteter, men det har man vurderet nødvendigt for at ændre kulturen.

Det store arrangement laves i fællesskab mellem SSP, politi, natteravne, beredskabet, klubmedarbejdere, heltidsundervisningen samt klasselærere.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.