Nybyggeriet Viften er halvvejs

Tirsdag 8. maj 2018 kl. 09:20

Nybyggeriet Viften er halvvejs
Borgmester Ole Vive roste byggeriet, og sagde bl.a. at det er skønt at der er udvikling i kommunen.

Nybyggeriet Viften er halvvejs
Sådan ser et-plans boligerne ud.
32 nye lejeboliger på Arne Jacobsensvej i Haslev, er nu halvvejs. Det blev fejret med rejsegilde for byggeriets parter.


I juni 2017 blev det første spadestik taget på Arne Jakobsens Vej i Haslev. Byggeriet kaldes ’Viften’, og der opføres 32 nye lejeboliger, ved siden af den nu ca 10 år gamle udstykning Kåre Klints Vej, ikke langt fra den tidligere Lysholm Skole.
Håndværkerne har haft travlt, og byggeriet kunne fredag den 4. maj fejre rejsegilde. Her talte både Formand for FLEXBO Sjælland (som står for byggeriet) Irene Jensen, Forvaltningsdirektør Lars Lehmann fra Boligkontoret Danmark, og Faxe kommunes borgmester Ole Vive.

Borgmesteren roste initiativet og udtrykte glæde og stolthed over, at der er udvikling i kommunen.

Boligselskabet FlexBo Sjælland, som står for byggeriet, forventer at de første boliger er klar til indflytning i slutningen af 2018.

De nye lejeboliger findes i to størrelser, en 3 værelses på 95 m2 og en 4 værelses på 110 m2. De små er i et plan, og de store i to plan. Området er forholdsvis åbent, og beboerne skal være med til at passe en del af området.

Store visioner for området
Georg Garth Gryner, som har solgt grundene til FlexBo Sjælland, har store visioner med området, og ønsker at udstykningen ved Arne Jacobsensvej skal rumme både leje, andel og ejerboliger. Georg er glad for at Viften bygges, så man kommer hinanden ved, og kan mødes i arealet.

- Folk vil gerne have lækre grunde med udsigt, her skråner det, så man kan fornemme udsigten, fortæller Georg, som ønsker at skabe et godt boligområde.

- Det man bliver lykkelig af er ikke murstenene, det er de mennesker man er sammen med. Vi vil her i området sikre den store sammenhæng fra starten, derfor kommer her også forskellige boligformer, også ejer og andel, så de gamle kan hjælpe de unge, og børn kan lege sammen på tværes af sociale skel. Her kommer grønne oplevelsesforløb, et tema med vand, en stor frugtplantage langs området, duftplanter og meget andet, fortsætter Georg.

Stor efterspørgsel på nybyggeriet
De kommende lejeboliger er allerede populære, 90 har allerede skrevet sig på ventelisten.

- Det glæder mig, at der er så stor interesse på nybyggeriet. Boligområdet ligger ud til en skøn natur, som vi har tænkt at bevare, og der kommer til at være nogle dejlige grønne fællesområder, hvor de kommende beboere kan drage nytte af hinanden. Så det undrer mig faktisk ikke, at de nye boliger har fået en så stor interesse, siger formand Irene.

38 minutter til København
Når jernbanen bliver udvidet, hvilken forventes færdig i første kvartal af 2020, vil det betyde en transporttid på lige knap 40 minutter til København.

Man forventer at Viften vil skabe en rotation på boligmarkedet, i og med at flere seniorer i ejerboliger forventes at flytte ind og dermed frigive ejerboliger til yngre familier, der ønsker at flytte til området.

Tekst&foto: Charlotte ThaysenSådan kommer lejeboligområdet til at se ud.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.