Elektrificeringen mellem Køge Nord og Næstved

Mandag 7. maj 2018 kl. 13:36

Elektrificeringen mellem Køge Nord og Næstved
Den 11. maj begynder Banedanmark at lægge mastefundamenter ud mellem Køge Nord og Næstved. Elektrificeringen af strækningen er færdig i begyndelsen af 2019.


Efter et par år med forberedelser, hvor Banedanmark blandt andet har ryddet skrænter, ombygget broer og sikret sig, at der ikke ligger kabler, hvor kørestrømsmasterne skal stå, går arbejdet med at elektrificere jernbanen mellem Køge Nord og Næstved i gang.

- Vi skal sætte omkring 800 master op. På de lige strækninger står de med 100 meters mellemrum, mes de i kurver og på stationerne står noget tættere. Og ud over kørestrømsmaster og køreledningsanlæg skal vi også opføre to autotransformerstationer, siger projektchef Annette Legart.

Den 11. maj begynder to-tre ugers arbejde med at lægge mastefundamenterne ud langs strækningen, og herefter rammes fundamenterne i jorden, inden man monterer masterne og kørestrømsanlægget.

Det støjer, når mastefundamenterne rammes i jorden, men de rykker hurtigt videre. En time arbejdes der typisk ved hvert mastefundament, inden der rykkes videre til det næste. Og når masterne skal rejses, tager det blot et kvarter pr. kørestrømsmast.

- Vi er færdige med at elektrificere strækningen i begyndelsen af 2019. Her vil kørestrømsmaster, autotransformerstationer, og hvad der ellers hører til en elektrificeret jernbane vil stå klar, siger Annette Legart.

Trafikken
BaneDanmark arbejder så vidt muligt om natten, men der vil være en række aftener og weekender, hvor det er nødvendigt at lukke sporet på grund af arbejdet.

I perioden fra 12. maj til 7. december arbejder de søndag aftener til fredag morgener fra kl. 20.00 til 04.44. Herudover vil der være en række weekendspærringer på strækningen i forbindelse med elektrificeringen og udrulningen af Signalprogrammet på strækningen.

Tjek derfor altid www.rejseplanen.dk, når du planlægger en rejse.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.