Liberal Alliance er klar til forhandlinger med Lærerforeningen om lokalaftale

Torsdag 3. maj 2018 kl. 12:59

Liberal Alliance er klar til forhandlinger med Lærerforeningen om lokalaftale
Indlæg af:
Mikkel Dam,
Gruppeformand Liberal Alliance,
Faxe Byråd

Med udgangspunkt i, at det ved OK18 ikke lykkedes at aftale en ny overenskomst, der kan regulere bl.a. lærernes arbejdstid, vil den nok så meget omtalte Lov 409 af 2013, fortsat regulere lærernes arbejdstid i de kommende tre år.

Om end, der synes at herske tvivl om sammenhængen mellem undervisningstid og forberedelsestid samt kvalitet og resultater, så synes der derimod ikke at være tvivl om at tilfredse lærere, som oplever anerkendelse, indflydelse på egen hverdag og planlægning både underviser mere motiverende og inspirerende og så er det helt sikkert også godt for den generelle jobtilfredshed og sygefraværet

Liberal Alliance Faxe mener derfor, at der er stort behov for, at der i Faxe Kommune aftales en tilfredsstillende arbejdstidsaftale med lærerne.

Disse vilkår skal lede til, at Faxe kommune bakker op om et professionelt og givende samarbejde med kommunens lærere, ledere samt skolebestyrelser. Et samarbejde, der er drevet af tillid og troen på at de enkelte medarbejdere er deres eget ansvar bevist og handler derefter.

Derfor foreslår Liberal Alliance, at byrådet, i lighed med en række andre kommuner, beslutter at anmode forvaltningen om at indlede forhandlinger om en lokal aftale med Danmarks Lærerforening om lærernes arbejdstid, forberedelsestid og øvrige arbejdsvilkår.

Godt for undervisningen, godt for jobtilfredsstillelsen og godt for læringsmiljøet.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.