Mine franske livretter - ny bog af Erik Rønholt

Tirsdag 8. maj 2018 kl. 08:54

Mine franske livretter  - ny bog af Erik Rønholt
Erik Rønholt har netop udgivet „Mine franske livretter“

Vester Egede - og Frankrig: En af landets mest produktive forfattere - og uomtvisteligt Faxe Kommunes mest produktive - har udgivet en ny bog „Mine franske livretter“.

Siden midt i 80’erne har Erik Rønholt og hans kone, Gudrun Møller, rejst i stort set alle egne af Frankrig og smagt meget forskelligt mad.

- Vi har haft mange skønne madoplevelser, men vi har også stødt på mad, vi ikke har lyst til at bestille en anden gang, siger Erik Rønholt.

Men heldigvis er der gode madoplevelser i overtal, og meget af den gode mad, de har fået serveret, har det været muligt efterfølgende at fremtrylle i hjemmet i Vester Egede.

Og når man nu har over 30 bøger på bagen, hvad er så mere naturligt end at lave en bog om „Mine franske livretter“?

Erik Rønholt har lavt vægt på ikke at „fordanske“ opskrifterne, så han har måttet udelade flere dejlige retter, fordi de kræver ingredienser, der ikke sådan lige er til at opdrive i Danmark.

Men selv om nogle retter ikke har fundet vej til bogen, så er der masser af spændende opskrifter at give sig i kast med - forretter, hovedretter og desserter - og bogen er skrevet så let læselig, at enhver kan lave sine egne franske livretter, bare ved at følge bogens opskrifter. Bon appetit.

Bogen er udgivet på Erik Rønholts eget forlag Cornelia. Den kan købes hos boghandlere eller på Erik Rønholts hjemmeside der, foruden de mange bøger, handler om foredrag, museer, dyr, radio og meget mere.
hyggekonsulenten.mono.net

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.