Bare 10 år og sortbælte i taekwondo

Mandag 16. april 2018 kl. 15:33

Bare 10 år og sortbælte i taekwondo
Ida-Maries gennembrydning

Bare 10 år og sortbælte i taekwondo
Ida-Marie med Shin Boo Youn, 9. dan
Lørdag den 7. april blev en dag, som vil gå over i historien for Haslev Taekwon-Do Skole og Herfølge Taekwon-Do Skole. Det var nemlig dagen, hvor den yngste pige i skolernes historie blev gradueret til 1. Poom. Det ærefulde Poom-bælte er det sorte bælte for unge under 15 år.

Ida-Marie er med sine bare 10 år den yngste pige nogensinde, der opnår at blive gradueret til 1. Poom. Den yngste under den koreanske stormester Shin Boo-Young, men nok også den yngste indenfor den traditionelle taekwondo i Danmark. Sidst skolerne graduerede elever på 10 år, var i 2006, hvor Benjamin og Samson Nakel fra Herfølge Taekwon-Do Skole fik deres 1. Poom. Siden har skolerne gradueret mange til Poom og dan, men ingen så ung som Ida-Marie.

Gradueringen foregik på hovedskolen i Hamburg hos den koreanske stormester Shin Boo-Young (9. Dan). Panelet i Hamburg bestod foruden den koreanske stormester Shin af den danske stormester Jimmy Nakel (7.Dan), yderligere to 7. Dan mestre og tre 6. Dan mestre. Panelet var imponeret over det høje niveau og stormester Shin udtalte, at det var længe siden at niveauet havde været så højt. Foruden Ida-Marie blev 20 andre elever fra henholdsvis Hamburg, de jyske søsterskoler og de tre sjællandske skoler gradueret. Der blev gradueret fra 1. Poom til 6. Dan. Alle graduanter skulle fremvise grundteknikker, kamp og gennembrydninger.

Haslev Taekwon-Do Skole etablerede i 2012 de små tigre for børn mellem 6-10 år. Ida-Marie var en af de første elever på holdet, der hurtigt blev fyldt op med engagerede og glade børn. På grund af Ida-Maries dygtighed og flid blev hun efter et par år flyttet til skolens hold for unge Tigere på 10 – 14 år. Her kunne hun sparre med elever på samme bælteniveau, men dog lidt ældre elever.

Ida-Marie som til dagligt træner i både Haslev Taekwon-Do Skole og Herfølge Taekwon-Do Skole har gennem de sidste 4½ år trænet flittigt og dedikeret mod 1. Poom. De første par år trænede hun kun i Haslev, men har de sidste 2 år ligeledes trænet ugentligt på Herfølge Taekwon-Do Skole. Her har hun også fundet god sparring med andre talentfulde elever.

Ida-Marie har tidligt vist sit talent indenfor taekwondo. På Shin’s Family summercamp i 2016 blev hun som kun 8 årig fremhævet af den koreanske stormester DSBN Shin (9.Dan), for i en meget ung alder at have forstået og udmøntet essensen i taekwondo i en flot graduering. Det er sjældent at en enkelt elev i den grad bliver anerkendt, men hun udmærkede sig også ved i en så ung alder allerede at have opnået 3. kup.

Hun har desuden sammen med et udvalg af andre dygtige taekwondo elever fra Shin’s demonstration team, deltaget med opvisning af skolernes taekwondo til blandt andet Køge Festuge og Glostrup festdage i 2017.

Shinwonhwa Taekwon-Do er traditionel koreansk kampkunst, hvor ønsket er at bidrage til elevens selvopfattelse og udvikling, og hvor målet er at opnå den optimale tilstand som menneske.

Hvis du som Ida-Marie synes at taekwondo lyder spændende og sjovt, så er du velkommen til at komme og træne med - der er hold for børn i alle aldersgrupper og for voksne.

Se mere på Haslev og Herfølges fælles hjemmeside for yderligere oplysninger om træningstider. http://www.taekwondoakademiet.dk.


Ida-Marie som 6-årig.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.