Faxe Turistnetværk er nu en realitet

Mandag 16. april 2018 kl. 15:15

Faxe Turistnetværk er nu en realitet
Lokal turisme: Faxe Turismenetværk er en realitet. Omkring 50 mødte op til etableringsmødet arrangeret af Business Faxe.

Etableringsmødet bød på inspirerende oplæg fra netværkets nuværende styregruppe og fra Tanja Larsson, der sidder i Faxe Kommunes Byråd og VisitSydsjælland-Møns Advisory Board.

Også direktør Martin Bender fra VisitSydsjælland-Møn (VISM) og ikke mindst HR-chef Jesper Jensen fra Fårup Sommerland, deltog i mødet. Hver især kom de med deres indgangsvinkel til, hvordan man bedst styrker den lokale turisme og dermed udvikler forretningen hos netværkets målgruppe - dem, der tjener penge på turisterne.

Det nye netværks erklærede formål er at være synlige ambassadører for lokalområdet, sikre indflydelse hos VISM, der står for den fælles turismeindsats i destinationen SydkystDanmark, samt være bindeleddet mellem lokalturismen og Faxe Kommune.

Initiativtagerne til netværket præsenterede ved mødet et årshjul, der bød på 3 til 4 årlige møder. Det første den 30. maj, hvor medlemmerne skal på en kendskabstur i bus rundt og besøge hinanden.

Udover årshjulet for netværkets medlemmer har styregruppen efterfølgende arbejdet med idéen om at invitere alle med interesse i turismen i Faxe Kommune til et årligt kaffemøde - et gratis møde med netværk og speeddating på agendaen og med øget gensidigt kendskab som formål.

Et tema, der var fælles for aftenens oplæg, var „stolthed” - stolthed over vores lokalområde samt ønsket om at vise omverdenen et sammentømret og stolt erhverv. Et andet tema var „sammenhængskraft” - det at betragte vores destination som et hele og have den indstilling, at nabo-turismeaktørens succes er ens egen succes. En indstilling der er nødvendig, hvis turisterne ikke blot skal komme forbi i nogle timer for så at tage videre, men overnatte og gøre brug af flere af lokalområdets tilbud.

Aftenens hovedtaler var HR-chef i Fårup Sommerland Jesper Jensen, der fortalte om, hvordan man i det nordjyske har stor succes med at arbejde med „det gode værtskab”. Gang på gang gentog Jesper parolen om, „at slå hjerte og hjerne til” i mødet med gæsten og gøre sit ypperste for at indfri „gæsteløftet” og løfte gæstens oplevelse. Noget man internt i medarbejderstaben arbejder rigtig meget med i Fårup Sommerland, hvor alle medarbejdere er igennem et årligt træningsforløb om service og værtskab.

Aktiv eller passiv hjælpsomhed
Jespers påstand er, at vi herhjemme i Danmark er gode til det, han kaldte passiv hjælpsomhed - altså at være behjælpelig, hvis vi direkte bliver bedt om det.

Men at vi er knapt så gode til „aktiv hjælpsomhed” - at tage initiativ til at hjælpe andre. Noget der er afgørende, når man arbejder med og lever af turister særligt med tanke på, at vi herhjemme må konkurrere på andre parametre end pris, hvis vi skal klare os i konkurrencen om turisterne mod udlandet.

Godt 20 virksomheder valgte at melde sig ind i netværket allerede tirsdag aften, og netværket er fortsat åbent for nye medlemmer. Der er pt. én ledig plads tilbage i styregruppen, som man kan melde ind på, hvis man gerne vil være med til at forme netværkets fremtid.

Ud over de tre initiativtagere: Marianne Bøyesen, frontperson for De Hvide Dronninger, Tine Larsen, Kærskovgård B&B og Kasper Kristensen, Feddet Strand Camping & Feriepark meldte Henrik Storm, Lægårdens Camping og Gregers Münter, Hotel Frederiksminde og Rønnede Kro sig under fanerne som medlemmer af netværkets styregruppe.

Kontingent skal sikre god kvalitet
Da netværket er selvfinansierende, og man fra styregruppens side ønsker at kunne afholde arrangementer med spændende oplægsholdere, der kan skabe værdi for medlemmerne, har styregruppen fastsat et årligt kontingent for alle medlemmer: kr. 1.800,- for virksomheder og kr. 600,- for foreninger og private. Netværkets rammer og retningslinjer herunder størrelsen på kontingent vil blive evalueret ved et nytårsmøde til januar.

Interesseret i at vide mere?
Er du interesseret i at vide mere om Faxe Turismenetværk og måske selv melde sig ind, er man velkommen til at kontakte Business Faxes udviklingskonsulent Anne Marie Skovsgaard per mail: ams@businessfaxe.dk.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.