Vølvens dom...

Torsdag 12. april 2018 kl. 14:09

Vølvens dom...
Vølvens dom har premiere den 3. maj

Verden er ved at gå under. Barnet vil dog ikke bare vente på undergangen. Det handler. Og måske derfor er der håb. Det lokale musikteater SAUM iscenesætter sin egen version af den gamle fortælling om ”Vølvens spådom”. Forestillingen kan opleves på Kultunariet og rundt på skolerne i Haslev-området.

Den 3. maj er der i premiere på en stor nordisk operaforestilling for børn og deres voksne. ’Vølvens dom’ tager fat på en af tidens allermest aktuelle temaer – Klodens tilstand.

SAUMS version af Vølvens spådom er noget helt særligt i sin genre, da den præsenterer opera i en let og levende form, og har medvirkende fra hele norden.

Forestillingens emne er dystert, skræmmende for mange, - Vølvens spådom er jo en beskrivelse af Ragnarok!

Men man skal ikke lade sig afskrække – forestillingens form er underholdende og fortællende og giver håb til publikum.

Vi, små som store, kan gøre noget for at ændre verden, hvis vi lytter til Vølvens advarsel og barnets instinkt !

Manuskriptet tager udgangspunkt i den nordisk myte ”Vølvens spådom” der skildrer, hvordan verden bliver til, udfolder sig og går til grunde. For manuskriptforfatter Lene Vestergård har arbejdet med manuskriptet været en lille brik i et stort puslespil:
- Jeg fristes til stadighed af at opgive ansvaret. Jeg er jo en så uendelig lille brik i universet. At skrive teksten til Vølvens dom er for mig et forsøg på at gøre bare en lille forskel sammen med de mange andre brikker i vores samfund.

Forestillingens operasanger, og teaterleder, Ingeborg Fangel Mo, står også bag ide-udviklingen, og hendes idé med forestillingen er tydelig; - Min og SAUMs vision er, at fortælle alvorlige, vigtige historier om brændende aktuelle temaer. Og ved hjælp at nyskrevet musik gøre det både følelsesmæssigt medrivende og mentalt tankevækkende og inspirerende. Vi ønsker ikke at belære, - men bevæge og inspirere! Klimaforandringer og flygtningekrise forsvinder ikke af, at vi ikke taler om dem. Og vi skylder vores børn, som ofte går alene med deres bekymringer og angst, at tale om det svære, - og hvad vi sammen kan gøre for at skabe forandring.

Ingeborg – og scenograf Alaya Riefensthal - er bosiddende i det nybyggede bofællesskab Permatopia i Karise, og det er ikke et tilfælde at forestillingens tema kommer op netop nu, - og med premiere i den nye hjemkommune, Faxe.

Ønsket er, at optagetheden af bæredygtighed, og den aktuelle søgen efter nye måder at leve og forbruge på, skal afspejle sig i SAUMs repertoire og ide-udvikling.
Musikken i forestillingen er skrevet af Islandske Hugi Gudmundsson, der sætter nordiske toner til den lyriske tekst. Desuden medvirker færøske skuespiller Durita D. Andreassen, Norske Anne Hytta på Hardingfele, Svenske Hanna Englund på
Cello og danske Matias Seibæk på slagtøj.

Premiere på Kultunariet
Torsdag den 3. maj kl. 19 er der premiere på forestillingen på Kultunariet i Haslev. Derefter rykker den ud på skoler i området, hvor den spiller til og med den 9. maj.
Forestillingen vises i København i september (på teater ZeBu) og skal i de kommende sæsoner rundt i hele Norden.

Man kan købe billetter via teatret hjemmeside www.saum.dk, billetpriser fra 50-100 kroner.

Forestillingen er støttet af en lang række fonde: KKNord, Statens Kunstfond, AP møllerfonden, Nordisk Kulturfond, Norsk Kulturråd samt Faxe kommune.

OM SAUM
Musikteatret SAUM er stiftet i 2010 af Ingeborg Fangel Mo, og holder til i Faxe kommune.

Teatret producerer musikteater, der bevæger og berører både sjæl og legeme. Som udfordrer og skaber rum for ny erkendelse og fordybelse. Tematikkerne i produktionerne relaterer sig til aktuelle og presserende problemstillinger i vores samfund.

Teatret har produceret de anmelderroste forestillinger ”Martins Oprør”, Min far og vrede mand” (Reumert-nomineret som årets børneforestilling 2016), ”Mørkebarnet”, ”Isslottet” og ”KropUmulig”.© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.