Paraplyen griller sig ud af ensomhed

Torsdag 12. april 2018 kl. 11:59

Paraplyen griller sig ud af ensomhed
Så hyggeligt så det ud sidste sommer ved Paraplyens grillarrangement. Foto: Cecilie Hänsch

Kfum’s Sociale Arbejde, og dermed også Café Paraplyen, er medlem af »Folkebevægelsen mod Ensomhed«. Torsdag den 26. april holder Paraplyen derfor grill-arrangement for socialt udsatte under sloganet »Danmark Spiser Sammen«.

’Folkebevægelsen mod Ensomhed’ støtter hvert år fællesspisningsinitiativer hos bevægelsens medlemmer under sloganet ’Danmark Spiser Sammen’.

Målet er at samle mennesker - og især de der sidder ensomme rundt omkring i vores samfund - til et deltage i et socialt fællesskab omkring bordets glæder, og forhåbentlig kan det være med til at knytte varige venskaber mellem mennesker. Nordeafonden støtter disse arrangementer økonomisk – og Paraplyen har været heldige at få tildelt lidt af midlerne i år.

Café Paraplyen har i år taget initiativ til at afholde et Grill-arrangement med helstegt pattegris torsdag den 26. april (dagen før St. Bededag), hvor mennesker med ønske om – og behov for – at indgå i et socialt fællesskab er inviteret.

- Vores arrangement retter sig naturligvis særligt mod socialt udsatte, der ofte også har en trang økonomi, og vi har derfor også valgt at lade spisningen være gratis, fortæller Anette Hougaard, som er leder for Paraplyen i Haslev .

For mange kan det være svært eller et tabu at gå alene til en fællesspisning og møde nye mennesker - og fordi der netop er tale om socialt udsatte mennesker, har Paraplyen også inviteret Jørgen og Mia fra Gadeteamet til at deltage i arrangementet som partnere, i håbet om at de har kendskab til og kontakt med nogle af de socialt udsatte, som Paraplyen ikke kender - endnu.

- Vores håb er, at Jørgen og Mia kan motivere og/eller ’håndhente’ nogle sjæle til arrangementet, og sammen med os støtte dem i at blive indlemmet i Café Paraplyens fællesskab, og forhåbentlig også til resten af året at bruge Café Paraplyen som deres værested, slutter Anette.

Sidder man derhjemme og er lidt ensom, er man meget velkommen til at dukke op til arrangementet - man kan også ringe til Anette, og få en snak om hvad Paraplyen er på tlf: 2216 3100.

Eller kender man nogen der kunne have behov for at lære nye mennesker at kende eller blive en del af et dejligt socialt fællesskab, så giv dem et praj om Paraplyen og eller arrangementet. Så skal de nok blive budt hjertelig velkommen.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.