Mange demonstrerede for en fælles løsning i går

Torsdag 12. april 2018 kl. 11:20

Mange demonstrerede for en fælles løsning i går
Mange demonstrerede for en fælles løsning i går
Demonstrationen fyldte godt op i Haslevs gader, da der før byrådsmødet i går aftes blev demonstreret for “En fælles løsning for alle”.


Demonstranterne gik fra Haslev station og ned til det gamle seminarium, hvor byrådssalen ligger.

På de mange skilte fra de mange organisationer kunne man læse »Vi er mere værd«, »Flere hænder«, »Respekt om den danske model«, »Mere i løn«, »En løsning for alle« og mange andre gode budskaber.

De demonstrerede ca en time foran byrådssalen, med både slagtaler og sange.

Med demonstrationen ønsker de offentligt ansatte at markere betydningen af ordentlige løn- og arbejdsvilkår og slå fast, at de kæmper for en fælles løsning på konflikten og ikke en lockout, der lammer hele Danmark.

Baggrunden for demonstrationen er situationen omkring de offentligt ansattes overenskomstforhandlinger. Før påske brød forhandlingerne sammen, og forligsmanden har nu overtaget drøftelserne mellem parterne. Strejke og lockout er udsat, men et forhandlingsresultat lader vente på sig. Opgiver forligsmanden at finde en løsning, kan strejker og lockout begynde med fem dages varsel.

Demonstrationen var et signal til de lokale politikere om at bruge deres indflydelse i Kommunernes Landsforening til at presse på for en løsning på konflikten. Derfor valgte man at holde arrangementet samme dag og samme sted, som byrådsmødet.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.