Giv børn gode oplevelser - vær med i Red Barnet Faxe

Tirsdag 10. april 2018 kl. 09:02

Giv børn gode oplevelser  - vær med i Red Barnet Faxe
Foto fra redbarnet.dk

Har du lyst og overskud til at gøre en indsats for børn i udsatte positioner og deres familier?

Red Barnet i Faxe Kommune søger lige nu frivillige, der vil være med til at planlægge og afholde arrangementer for tilmeldte familier i familieoplevelses-klubben FO Faxe.

Familierne kan være udfordret på økonomi, manglende netværk, diagnoser, sygdom m.m.

Red Barnet har lokalt eksisteret siden 2015. Foreningens primære aktivitet er at arrangere oplevelser og styrke familiernes netværk. Det gør oplevelses-klubben ved at afholde oplevelsesturer ca. en gang om måneden. Her mødes frivillige med familierne til hyggeligt samvær. Det kan være alt lige fra en eftermiddag med brætspil til ture i Zoologisk Have eller en gåtur i skoven.

Klubben giver familierne mulighed for at danne netværk på kryds og tværs og få anderledes oplevelsesture, der måske ellers ikke ville være råd eller overskud til. De frivillige kan se, at de familier der kommer i klubben bliver fyldt med energi og glæde. Det gælder både børn og forældre.

Som frivillig skal du have tid og lyst til at møde nye mennesker og indgå i relationer med et åbent sind.

Du afgør selv, hvor meget tid du kan og vil bruge, men der er mulighed for både at deltage i planlægningsmøder, forberedelser og oplevelsesture i det omfang det passer ind i din hverdag.

Det vigtigste er at du har viljen til at gøre en forskel.

- Et af hovedformålene med vores ture er at give børnene og deres forældre nogle gode oplevelser sammen. Gode barndomsminder er ekstremt vigtige for vores videre vej i livet. Det er du med til at opbygge som frivillig i Red Barnets familieoplevelsesklub, siger Birgit Briks der er formand for Red Barnet i Faxe Kommune.

På nuværende tidspunkt er der knap 200 medlemmer af FO Faxe.
Oplevelsesklubberne er kun en del af Red Barnets lokalforening i Faxe Kommune. Udover oplevelsesklubben har man også Venskabsklubberne Velkommen til Danmark i Faxe Kommune, som henvender sig til flygtningefamilier samt en årlig familielejr med to overnatninger.

Til de mange aktiviteter, skal der indhentes sponsorater af forskellig art og laves PR på forskellig vis.

Dermed er der rigtig mange forskellige arbejdsopgaver som frivillig i Red Barnets lokalforening i Faxe Kommune - LF Faxe.

Hvis du har lyst til at høre mere, så er du meget velkommen til at kontakte Birgit Briks på mail: oplevelsesklubfaxe@redbarnet.dk eller på tlf. 2935 3079.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.