Portræt af eks-borgmesteren blev afsløret

Fredag 9. februar 2018 kl. 09:33

Portræt af eks-borgmesteren blev afsløret
Knud Erik Hansen i to versioner sammen med Denis Virlogeux (th)

Portræt af eks-borgmesteren blev afsløret
Faxe Kommune: Lækker kransekage og champagne, eller næsten champagne, stoD klar på flygelet, umiddelbart inden byrådsmødet torsdag., men det var ikke selve byrådsmødet der skulle fejres.

Det var et portrætsmaleri af den afgående borgmester Knud Erik Hansen der skulle afsløres. Han havde valgt den franskfødte kunstmaler Denis Virlogeux, der har boet i Faxe Ladeplads i mange år, om at lave portrættet.

Inden Knud Erik Hansen og Denis Virlogeux, kunne fjerne det hvide klæde foran portrættet, fortalte Denis Virlogeux, at et portræt, efter hans mening, skal fortælle noget om personen - hvad han har udrettet - hvorfor han er portrætteret.

Herefter blev maleriet afsløret, mens man kunne høre mange af de tilstedeværende, hviske „nej hvor er det godt“. Og det havde de ret i. Det er et meget flot maleri Denis Virlogeux, har lavet af kommunens anden borgmester.

Man ser Knud Erik Hansen som han er, i casual beklædning og med en rød rose i hånden.

Nederst i maleriet er der nogle små kollager, der viser noget af det han har været med til at skabe, nemlig tilbud til unge, at kommunen blev kåret som Danmarks bedste til ældrepleje, ligesom vindmøller og Permatopia også har sneget sig med på maleriet.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.