Haslev Folkeuniversitet - i et sprog alle kan forstå

Torsdag 8. februar 2018 kl. 11:29

Haslev Folkeuniversitet - i et sprog alle kan forstå
Haslev Folkeuniversitet indbyder til forårssæsonen, som har temaet ”Fra fortidens Athen til nutidens EU med Brexit”. Deltagelse i forelæsningerne er åben for alle og kræver ingen forudsætninger.

De 5 forelæsninger er et enestående aktuelt tilbud. To historikere, en overvismand og en europaparlamentariker vil forelæse om demokratiets udvikling fra vugge til nutiden.

Demokratiets vugge stod i bystaten Athen i året 508 fvt., hvor den første repræsentative forsamling blev dannet. Dernæst gik der næsten 2300 år til 1787 evt. før den amerikanske unionsforfatning med princippet om magtens deling blev indført.

Og yderligere 230 år efter ser vi de 28 europæiske lande i EU i et forpligtende fællesskab. 2300 år med idelige stridigheder mellem græske bystater, perserkrigene, romerrigets ekspansion, arabernes erobringer af nordafrikanske og europæiske besiddelser, middelalderens religionskrige, kolonimagternes konkurrencer, nationalstaternes opståen til slutteligen to verdenskrige i det tyvende århundrede.

Er EU fremtidens løsning ?. Er BREXIT en del af løsningen ? Kom og hør eksperterne.

Man må meget gerne tilmelde sig forelæsningen til Knud Jepsen på: jepsenknud@gmail.com, eller på tlf: 5631 1452, da der er kaffe og kage. Der tages entre.

De 5 forelæsninger:
Tirsdag den 27. februar fortæller Lars Hovbakke Sørensen, lektor, historiker kl. 18-20 om Det europæiske samarbejde – fra 2. verdenskrig til i dag.

Den 6. marts er foredragsholderen Kai Verner Nielsen, som er historiker, og lektor på Roskilde Gymnasium kl. 17-19 om Athen i fortid og nutid. Demokratiets vugge.

Den 13. marts er det Christen Sørensen, professor og tidl. overvismand, der kl. 17-19 holder foredraget EU - hvad nu?

Den 20. marts kommer Jens-Peder Bonde, cand.scient. og tidl. EU-parlamentsmedlem og fortæller kl. 17-19 ligeledes med foredraget EU – hvad nu?

Den 3. april fortæller Lars Hovbakke Sørensen, lektor, historiker kl. 18-20 om Danmark og EU – før og nu.

Alle foredrag holdes på MSG (Midtsjællands Gymnasium Haslev).

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.