Det ensomme hjerte

Torsdag 8. februar 2018 kl. 11:04

Det ensomme hjerte
Tirsdag den 27. februar er der foredragsaften med Tom Buk-Swienty om ”Det ensomme hjerte” på Haslev Bibliotek. Om Hans Horn som under 2. verdenskrig blev sendt til Østfronten, og siden til Danmark.

Tag med på en dramatisk rejse igennem Det Tredje Rige og hør fortællingen om den unge tysker Hans Horn, når Tom Buk-Swienty gæster Haslev Bibliotek kl. 19.
Hans Horn voksede op i mellemkrigsårene og blev under 2. verdenskrig sendt til Østfronten og siden til Danmark, som han senere emigrerede til. Her arbejdede han som praktiserende læge frem til sin død i 1989.

Først i en sen alder blev han i stand til at omsætte sine oplevelser under krigen til ord og billeder, og han efterlod sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5000 sider. Det er dette enestående dokumentariske materiale, der via Hans Horns børn har fundet vej til Tom Buk-Swienty.

»Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde …«

Sådan indleder Hans Horn sine erindringer. Det er en historie om, hvordan den almindelige tysker, som hverken var nazist eller gik imod regimet, oplevede den markante forandring af landet, nazificeringen og senere krigen. En historie, der sjældent bliver berørt, men som berører os i Tom Buk-Swientys værk om den følsomme, kunstneriske soldat Hans Horn.

Under foredraget vil Tom Buk-Swienty vise en række af Hans Horns makabre og fængslende illustrationer, som skildrer hans opvækst og krigsoplevelser.
Foredraget foregår i mødesal 3 på Haslev Bibliotek og varer ca. 2 timer.

Billetter fås på www.faxebibliotek.dk – direkte link: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=91c2d4dac2

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.