Fastelavn og tøndeslagning her og der...

Onsdag 7. februar 2018 kl. 11:54

Fastelavn og tøndeslagning her og der...
Katten af tønden: Så er det igen fastelavn, og det fejres mange steder her på egnen.

Karise:
Børn og voksne inviteres til at møde op udklædte ved Sognegården SØNDAG den 11. februar kl. 10.15. Der er gudstjeneste kl. 10.30 og herefter er der tøndeslagning.

Faxe
Faxe Erhvervsforening inviterer til tøndeslagning lørdag den 10. februar kl. 11.00 på Vinkældertorvet.

Her er der fire tønder at vælge mellem - én for de 0-4 årige, én for de 5-8 årige, én for de 9-12 årige og en for de 13-98 årige, men mon ikke man også kan få lov at slå til tønden hvis man har rundet de 99 år...

Der er præmier til kattekonger og dronninger, og præmier til de bedst udklædte i hver alderskategori. Haribo giver slik til alle børn, Fakta giver appelsiner og Meny og hans bager giver fastelavnsboller til alle børn.

Faxe Røde Kors
Røde Kors’ integrationsgruppe inviterer alle til fastelavnsfest lørdag den 10. februar kl. 14.00-16.30 i Bifrost på Rolloskolen.

Her hygger man sig med at lave fastelavnsris og slå katten af tønden. Der er præmier til flottest udklædte.

Karen Hatt Olsen fra Røde Kors fortæller at der er slikposer til børnene, og opfordrer alle til at tage kage med til en fælles kagebuffet.

Faxe Ladeplads
Søndag den 11. februar inviterer Hylleholt Kirke og Faxe Ladeplads Borger og Erhvervsforning til fastelavnsfest.

Det hele starter i kirken kl. 13 med en lille gudstjeneste, og herefter går man til Gefionspladsen hvor der er hængt tønder op til tre aldersklasser, nemlig 0-4 år, 5-8 år og 12-15 år.

Der er præmier til kattekonger og dronninger og bedst udklædte, og til alle børn er der gratis fastelavneboller og kakao.

Roholte
Roholte Sognelaug og Kulturforeningen Kludeegen afholder fastelavnsfest søndag den 11. februar kl. 15.00 i Roholte Aktivitets og Foreningscenter - forsamlingshuset.

Faxe Kirke
Det er fastelavn søndag den 11. februar. Faxe Kirke inviterer derfor til en familievenlig fastelavnsgudstjeneste, hvor børn og voksne meget gerne må komme udklædte.

Den efterfølgende tøndeslagning foregår indendørs i Faxe Sognehus (Den gamle biograf). Der er en tønde både til de mindre og større børn, mens de voksne må nøjes med at se på.

Efter tøndeslagningen er der - uanset alder - fastelavnsboller til alle, lover sognepræst Kirsten Kjær Ohms.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.