Sprogcentret blev officielt åbnet

Fredag 12. januar 2018 kl. 11:40

Sprogcentret blev officielt åbnet
Vores nye borgmester Ole Vive klippede snoren til det nye sprogcenter.Tekst&foto: Charlotte Thaysen

Sprogcentret blev officielt åbnet
Der blev danset arabisk dans, til højre er det Jette Schmidt, fra Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe. Bag ved står borgmester Ole Vive, som senere også deltog i dansen.
På Skolegade 21 A i Haslev holder A2B Sprogcenter nu til. Centret blev overtaget fra NSI Næstved tilbage i september, men det var først i denne uge, der blev tid til den officielle indvielse.

Faxe kommunes nye borgmester, Ole Vive klippede det røde bånd ved indvielsen, som både bød på sang, dans og smagsprøver fra den store verden.

På A2b sprogcenter i Haslev undervises udlændinge fra hele verden, især fra Østeuropa, Mellemøsten og Asien. Kursisterne kommer således fra meget forskellige kulturer, nogle bor her permanent, andre er her midlertidigt af forskellige årsager, fx arbejde.

Der undervises derfor i dansk på forskellige niveauer, og både hverdag, aften og weekend. Sprogskolen tilbyder også bl.a. en branchepakke hvor der bl.a. undervises i arbejdspladskultur og meget andet.

Der underviser selvfølgelig i sproget, som er meget vigtigt for at kunne begå sig i det danske samfund, men også i de danske værdier og de uskrevne regler. Der undervises i bl.a. velfærdsstat, lighed - også for loven - frihedsrettigheder, ytringsfrihed og ligestilling.

Dansk er afgørende for at kunne forsørge sig selv og familien, som jeg ved de fleste af jer gerne vil. Vi opfordrer til at følge med i medierne som avis og tv. Vi ser se gamle film, for der kan man fx lære om dansk humor. Vi opfordrer også til at udvide det sociale netværk til fx naboer, kolleger, sportsforeninger, frivillignetværket og andre aktiviteter i lokalmiljøet som kirken, biblioteket, VUC osv, sagde Tina Solevad som er områdeansvarlig i A2B.

Hun håber, at de forskellige netværk vil tage godt imod de mange fra andre kulturer.

Faxe Kommunes nye borgmester, Ole Vive, var mødt op for at klippe snoren og dermed indvie sprogcentret.

Jeg forstår godt det er svært at møde et nyt sprog og en ny kultur. Jeg er jo helt ny borgmester, så jeg skal til at lære sproget og kulturen på kommunen at kende, sagde han med et glimt i øjet.

Og så opfordrede han også til at de studerende tog del i fritidstilbudene i kommunen, for at lære de »almindelige danskere« at kende.

Derefter var der kurdisk/arabisk dans, og den nye borgmester lod sig lokke til at være med i dansen sammen med kursister og lærere.

Og så var der smagsprøver på mad fra den store verden.Lærerne på sprogcentret.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.