En smuk begravelse

Torsdag 11. januar 2018 kl. 11:12

En smuk begravelse
I tirsdags blev tidligere højskoleforstander, sognepræst og provst i Haslev, Kristian Hjerrild Buhl, begravet i en fyldt Haslev kirke.

Kisten var smukt pyntet med hvide blomster, og der var meget smuk musik.

Forhenværende højskoleforstander og lektor Henning Nørhøj, var præst ved begravelsen. Henning er nær ven af familien, og har kendt Kristian Hjerrild Buhl og hustruen Enna Buhl i mange år, da han bl.a. var lektor på Haslev Udvidede Højskole mens Kristian Buhl var leder af højskolen.

Derfor kunne han fortælle om Kristian som en slider, der arbejdede flittigt, var principfast, men samtidig hjertevarm, lattermild og følsom. Han fortalte om en mand med empati og ansvarsfølelse, som ind imellem måtte kæmpe, og selv når han syntes sikker, lå der bagved både kamp og tvivl. Han var et stort og ydmygt menneske. Når han ikke havde travlt, skulle der være tid til familien, kvalitetstid.

Henning fortalte om en mand, der gjorde en forskel, og satte de unge i gang. Om en dygtig og energisk leder, under hvis ledelse, alle havde betydning i den daglige højskoledrift.

Kristian Buhl var også med i byens liv og kirkeliv, og hans kalender var ofte overbooket. Også som præst og provst var han på samme måde, og altid funderet i det bibelske.

- Han hvilede trygt i skaberens hånd... Håbet og troen gav ham energien og sejheden, fortalte Henning Nørhøj.

Betty Arendt, kirkens sopran, sang smukt og blandt de mange, der var mødt frem
til et sidste farvel, var også et større antal præster i fuldt ornat.

Efter ceremonien blev kisten båret ud til gravstedet. Senere var der mindekaffe på Emmaus, som netop ligger på den tidligere Has­lev Udvidede Højskole.

Kristian Buhl døde den 27. december i sit hjem. Han blev 88 år.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.