Groovy soul på Spillestedet

Søndag 7. januar 2018 kl. 12:00

Groovy soul på Spillestedet
Et af Danmarks helt store navne både nationalt og internationalt er Mike Andersen Band. De spiller groovy soul/blues Rock i Kultunariet i januar.

Torsdag den 25. januar kan Spillestedet byde velkommen til Mike Andersen Band. Denne aften vil Kultunariet blive fyldt helt op med den mest groovy soul/blues/rock, en stil, som Mike Andersen på allerbedste vis har været eksponent for siden han startede sin karriere.

Mike Andersens seneste album, ”Devil is Back”, fra 2016 – er det 7. album fra hans hånd. En del af albummets sange er skrevet i Nashville sammen med internationale topsangskrivere og det har bl.a. ført til en duet med den verdensberømte soulsangerinde Joss Stone. Albummet er endvidere indspillet i København med Mads Michelsen som producer. Mike valgte for første gang at åbne op for at co-write med andre på ”Devil is Back”. Således har Mike gennem ophold i sangskrivningens mekka Nashville, bl.a. arbejdet sammen med Gary Nicholson og Tom Kimmel, der begge har sat deres aftryk på musikhistorien med sange bl.a. indspillet af Fleetwood Mac, Jonny Cash og Joe Cocker.

Et samarbejde med en anden internationale topsangskrivere, Heather Bond, har resulteret i en duet, ”This Time”, som selveste Joss Stone synger sammen med Mike. Om samarbejdet med Joss Stone udtaler Mike: ”Første gang jeg så hende optræde på TV, var hun 16 år gammel og hun slog benene fuldstændigt væk under mig. Jeg har fulgt hende lige siden som fan, så det at hun synger en duet med mig på mit nye album, er en kæmpe ære for mig. Joss Stones debutplade var rendyrket soul og udkom da jeg var i midten af tyverne og nørdede med soul og blues, og det at hun blev et verdensnavn, som ung pige der spillede soulmusik, gav mig en tro på, at det jeg lavede ikke blot var gammelmandsmusik. Siden kom Amy Winehouse til og flere ældre koryfæer fik comebacks og viste, at soulmusikken også har en gennemslagskraft og et stort publikum i dag”.

Joss Stone er dog ikke med på tournéen i DK og Europa, men Mike Andersen kan også godt selv klare at løfte musikken op på øverste hylde!

Et kendetegn for Mikes mange udgivelser er, at nye hjørner af soul, blues, roots og rock er blevet betrådt. Hans 7. album blev til inden Mike rundede de 40 år.

Det nye album præsenterer en sammensmeltning af svedig blues, soul og rock, en mere rå og udfarende vokal, og de fængende melodier, som giver Mike hans egen plads i et ellers traditionsbundent felt.

Arrangørerne lover at der venter en »kongeaften« på Spillestedet og skriver i deres pressemeddelelse: »Køb din billet før din nabo - eller giv ham en i julegave«

Man kan læse mere om Mike Andersen på mikeandersen.com.
Koncerten afholdes af Spillestedet på Kultunariet, Søndergade 12 A, 4690 Haslev torsdag den 25. januar kl. 19 (Dørene åbnes kl.18.45).

Billetter købes på: musikskolen.faxekommune.dk eller på www.place2book.com/da/9723/list/EM2774

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.