Tre forfatter-foredrag i Vindbyholts refugium

Tirsdag 9. januar 2018 kl. 08:15

Tre forfatter-foredrag i Vindbyholts refugium
Forfatter Leif Hasles Hus - Vindbyholtgård

Vindbyholt: Søndag den 28. januar kl. 15 afholder „Forfatter Leif Hasles Hus“ i Vindbyholt sit første offentlige arrangement.

Tre forfattere læser op og svarer på spørgsmål fra publikum. De tre er: Anne-Lise Marstrand Jørgensen, der er aktuel med romanen Sorgens grundstof (Gyldendal), Ida Marie Hede, der præsenterer sin bog Bedårende (Gladiator) og Peter Adolphsen, hvis seneste udgivelse er romanen Rynkekneppesygen (Gyldendal).
Der er gratis adgang samt kaffe og kage. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Forfatter Leif Hasles Hus i Vindbyholt afholder hermed sit første offentlige arrangement. Efter sin død testamenterede Leif Hasle (1933-2016) sin formue, inklusive ejendomme og kunstsamling, til en fond, som dels skal fremme hans eget forfatterskab og dels stille boliger til rådighed for forfattere og kunstnere på Vindbyholtgård i Vindbyholt syd for Faxe.

Som refugium har huset allerede været i funktion siden juli 2017, da forfatteren Peter Adolphsen flyttede ind som lejer af hovedhuset. Det er hensigten at hovedhuset bebos i perioder af 2 til 4 år.

I løbet af efteråret 2017 er også længen blevet indrettet og taget i brug. Her findes tre store værelser, som deler køkken og bad. Her bor forfattere og andre „ikke-larmende“ kunstnere i perioder af 1 til 4 uger.

Længen indeholder også en gildesal, som nu tages i brug i forbindelse med oplæsningen den 28. januar kl. 15.

Det er en stor glæde for bestyrelsen i Leif Hasles Fond således at kunne åbne huset for offentligheden og lokalsamfundet. Der vil denne eftermiddag også være mulighed for et kig ind i hovedhuset, der er et velbevaret hus fra 1650 med oprindelig planløsning.

Arrangementet med Marstrand, Adolphsen og Hede er kun det første i en række. Sæt allerede nu kryds ved den 18. marts.

Adressen er Vindbyholtvej 8, Vindbyholt, 4640 Faxe.
Se mere om fonden på hjemmesiden leifhaslesfond.dk

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.