Hyggeklubben starter jubi-året med Annas Ballader

Tirsdag 2. januar 2018 kl. 09:12

Hyggeklubben starter jubi-året med Annas Ballader
Året indledes med „Annas Ballader“ af Ida og Bent From. Ved klaveret ses deres søn Jesper From

Hygge og Kulturklubben i Faxe har meget at byde på i 2018 - året hvor klubben fylder 50 år.


Jubilæet fejres den 3. oktober, men første arrangement i år er onsdag den 10. januar kl. 13 i Æblehaven i Faxe. Her bydes der på „Annas Ballader“ fremført at Jesper From, Linda Duelund, Frank Duelund og Bent Kværndrup.

„Annas Ballader“ er skrevet af Jesper Froms forældre Ida og Bent From. Det er 10 sammenhængende ballader, der beskriver Annas stormfulde og begivenhedsrige liv. Man følger hende, fra hun som fattig bondepige på den barske jyske hede, kommer til at tjene på en herregård.

Den unge mand på herregården fatter interesse, hun bliver gravid og hans forældre viser Anna bort. Hun kommer bla. til Rotterdam, hvor hun bliver fængslet og samtidig føder en dreng.

Hun fortsætter sit omtumlede liv og bliver gift med en racerkører, som dør under et Le Mans løb. Inden hun er 21, er hun enke, men siger kort tid efter ja til Ronald - den unge mand fra herregården.

Herefter følger så ægteskab, lidenskab, utroskab og mange andre begivenheder, inden hun som fattig kone, helt i tråd med sit øvrige liv, får en dramatisk død ved Stevns Klint.

Ida og Bent From har på suveræn vis i ord og toner skildret Annas liv. Med en kærlighed til hovedpersonen og hendes til tider mærkværdige livsforløb.
Teksten er er poetisk fortællende på en sjov, spændende og overraskende måde.
Musikken er i forskellige stilarter så melodi og tekst på bedste vis underbygger beskrivelsen af Annas ombruste liv. De 10 sørgmuntre gribende ballader om Annas liv fremføres af Linda Duelund, der i sang fortolker teksten, med sig har hun Frank Duelund, Bent Kværndrup og Jesper From.

Ballademagerne vil også underholde os med en blandet buket af sange og viser bla. „Tag med ud og fisk“ - „To lys på et bord“ - „Livets gang“ (pensionistvisen) - „Et slaw for det gode humør“ og mange flere under over skriften „Og teksten var af Ida og Bent From“.

Foredrag og biograf
Foråret byder på meget mere, hvor man kan se frem til flere foredrag, bl.a. Søren Sørensen med „Kronede dage med krone 1“.

Senere kommer Mette Gundel, som vil fortælle om fattiglemmernes vilkår. Det sidste foredrag i rækken bliver med forfatter Thomas Harder der kommer og fortæller om bogen „Anders Lassen“.

Hygge og Kluturklubben har har fire biografforestillinger i Biografen Kanten hvor den første film vises den 17. januar: „Dronning Victoria og Abdul“.

Hygge og Kulturklubben byder også på bustur til Amalienborg hvor man får en rundvisning i Gæstepalæet, Museet med Christian d.X og Frederik IX værelser.
En seksdages rejse til Kirchberg i Østrig fra den 2. til den 8. juni bydes der også på, og den rejse er allerede udsolgt.

- Vi har også et bankospil og en forårsfest med mad og underholdning i Æblehaven på programmet, fortæller formanden Hanne Petersen.

Vil du vide mere om Hylle og Kluturklubben så kig på hjemmesiden www.hyk.dk eller kontakt formanden Hanne Petersen på tlf. 5671 4399 eller 2227 9214 - mail hannefrida@dukamail.dk

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.