Premiere i Biografen Kanten på film optaget i Faxe

Søndag 3. december 2017 kl. 11:14

Premiere i Biografen Kanten på film optaget i Faxe
Premiere i Biografen Kanten på film optaget i Faxe
Henrik og Jesper er klar til Danmarkspremieren for filmen der er optaget i Faxe
Vinterbrødre: Filmen der er instrueret af islandske Hlynur Pálmason, har allerede høstet mange anerkendende ord i det store udland.


Vinterbrødre havde sin „første premiere“ på „Locarno, Festival internazionale del film“ i august måned, og kommer nu i de danske biografer - med Danmarkspremiere i Biografen Kanten.

Premieren er torsdag den 7. december kl. 19.00 og her vil instruktøren Pálmason og producenten Per Damgaard Hansen være til stede. Og det er der flere gode grunde til:

Det meste af filmen er optaget i Faxe - i kalkbruddet og i og omkring kalkovnene. Så ved premieren er medarbejdere i Faxe Kalk specielt indbudte, og dertil kommer mange lokale der medvirker som statister.

Jesper Larsen og Henrik Larsson, biografens ejere, fortæller at den røde løber rulles ud på torsdag, ligesom der bydes på boblevand. Haribo sørger for slik til alle og Royal Unibrew giver Faxe Kondi til gæsterne.

Vinterbrødre vises i en uge, og herefter i weekends. Jesper Larsen og Henrik Larsson har set filmen, og de er begejstrede. Det er en fantastisk film - en meget anderledes film.

Filmen er optaget i 16 mm, hvilket giver en helt specielt oplevelse. Islandske Pálmason har med sin danske spillefilmsdebut skabt en film uden for tid og sted.

Den udspiller sig på et kalk­værk, hvor støvet farver alt gråt, hvor omverdenen ikke trænger ind, og hvor nat og dag synes at smelte sammen - for dem der ser filmen, som for brødrene Emil (Elliot Crosset Hove) og Johan (Simon Sears), der bor, arbejder og lever sammen i dette støvede helvede.

Pálmason tænker lige så meget i billeder og lyd som i plot. Fortællingen er æterisk som en drøm og samtidig særdeles fysisk. Beskidt og nøgen, som brødrene er det i et uforglemmeligt slagsmål.

Vinterbrødre er hævet over elementerne. Hverken varm eller kold, god eller ond. Men dirrende nærværende, vild og uafrystelig.
Anmeldelser

- Et absurd drama så fysisk nærværende som en boksekamp, skriver Politiken der giver den 5 hjerter.

- Islandske Hlynur Pálmasons spillefilmdebut er et intenst studie i en ung, følsom mands ensomme kamp for at overleve i et maskulint univers af minearbejdere, skriver Filmmagasinet Ekko, og giver 5 stjerner.

- Filmens elegante fotografering, i forening med et helt vanvittigt stærkt lyddesign, får den maskinelle arbejdsplads til at stråle i sin brutalitet - på samme måde som urkraft og skønhed forenes i et frådende vandfald. Alle tangenter spiller overlegent sammen i Vinterbrødre, skriver Soundvenue, der giver filmen 6 stjerner.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.