Hjælp Røde Kors - bliv indsamler søndag den 1. oktober

Tirsdag 26. september 2017 kl. 07:21

Hjælp Røde Kors - bliv indsamler søndag den 1. oktober
Disse otte samler ind den 1. oktober - og opfordrer dig til at melde dig som indsamler. Fra venstre: Mona Døssing og Karen Spring fra Røde Kors, Fritz Christensen og Eli Jacobi Nielsen fra Dansk Folkeparti, Stig Herold Nielsen fra SF, Henning Poulsen fra Socialdemokratiet, Jørgen Egede Johannessen fra Venstre og Anne Camilla Meyer fra Socialdemokra

"Det at hjælpe mennesker i nød, handler om medmenneskelighed"

- Der er så meget nød rundt om i verden - også steder der ikke har mediernes bevågenhed - så der er virkelig behov for at der samles penge ind, og når vi nu lever i et trygt overflodssamfund, så synes jeg vi bør give et bidrag, siger Eli Jacobi Nielsen.

Ordene falder i Faxe Røde Kors mødelokale i det gamle posthus i Faxe. Her er en række lokalpolitikere samlet, fordi de alle har meldt sig som indsamlere - og opfordrer alle andre til også at melde sig. For der er virkelig brug for det.

Det at hjælpe mennesker i nød, handler om medmenneskelighed og solidaritet, og det at samle ind er en aktiv måde at udleve netop medmenneskelighed og solidaritet, siger Anne Camilla Meyer.

Det er Stig Herold Nielsen enig med hende i. Han plejer „kun“ at putte penge i indsamlingsbøtten, når han får besøg af indsamlere, men i år skal det være anderledes. Han har meldt sig som indsamler.

Det samme har Jørgen Egede Johannessen. Han har altid, på flere forskellige måder, støttet Røde Kors - og har også meldt sig som indsamler, selv om han egentlig synes det er lidt svært at ringe på folks døre, og bede om penge.

Sådan har Henning Poulsen det også, men da formålet med Røde Kors Landsindsamlingen, er så godt, har han alligevel meldt sig som indsamler.

Fritz Christensen siger at der da vist ikke er mange der kan have indsigelser mod det arbejde Røde Kors udfører, og så kan han godt lide at også det nationale arbejde tilgodeses ved indsamlingen - som f.eks. besøgstjenesten, vågetjenesten og andre gode nationale tiltag.

Også Borgerlistens borgmesterkandidat, René Tuekær, har meldt sig som indsamler, fordi han gerne vil støtte Røde Kors’ arbejde, men han var til repræsentantskabsmøde i SEAS/NVE da de øvrige politikere var samlet hos Røde Kors i Faxe.

Alle de nævnte er politikere i Faxe Kommune. Nogle sidder i byrådet, andre håber på en plads efter valget den 21. november. De kommer fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og SF - men de gør alle opmærksom på at de IKKE ringer på døren for at snakke politik. Ved indsamlingen er det Røde Kors det handler om - ikke deres eventuelle valg til Faxe Byråd.

Karen Spring og Mona Døssing fra Faxe Røde Kors fortæller at der er behov for 100 indsamlere, hvis alle ruter i de gamle kommuner Fakse og Rønnede skal dækkes.

Men det antal er man slet ikke oppe på endnu - og her kommer DU ind i billedet. Røde Kors vil nemlig meget gerne have at du ringer og melder dig som indsamler.
Det eneste du skal investere er 2-3 timer søndag den 1. oktober - og så får du oven i at Røde Kors kan hjælpe mange flere - og lidt god motion...

Vil du være indsamler skal du ringe til formanden for Faxe Røde Kors, Karen Spring på telefon 2331 8035.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.